Мідії в білому вині


Відмінний рецепт приготування морепродуктів (мідії) з часником, цибулею, вершковим маслом в білому вині.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — мідії (свіжі)

  • 200 мл.

    — вино (біле сухе)

  • 3-4 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1 шт.

    — лайм

  • 3 зубчики

    — часник

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Мідії ретельно промиваємо під теплою водою, видаляємо виступаючі вуса, водорості і, якщо потрібно, соскабливаем ножем нарости.


    Цибулю з часником нарізаємо.


    У великій каструлі розтоплюємо масло, додаємо підготовлені цибулю, часник. Смажимо 2-3 хвилини.


    Вливаємо 500 мл води, вино, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Пробуємо на сіль.


    У бульйон викладаємо підготовлені мідії і варимо 5-6 хвилин. Перед зняттям з вогню, додаємо в мідії нарізану петрушку і сік половини лайма.

    Готові ароматні мідії розкладаємо по тарілках, додаємо шматочки лайма і подаємо. Приємного апетиту!