Відмінний рецепт приготування морепродуктів (мідії) з часником, цибулею, вершковим маслом в білому вині.
Інгредієнти
-
1 кг.
— мідії (свіжі)
-
200 мл.
— вино (біле сухе)
-
3-4 ст. л.
— вершкове масло
-
1 шт.
— лайм
-
3 зубчики
— часник
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Мідії ретельно промиваємо під теплою водою, видаляємо виступаючі вуса, водорості і, якщо потрібно, соскабливаем ножем нарости.
Цибулю з часником нарізаємо.
У великій каструлі розтоплюємо масло, додаємо підготовлені цибулю, часник. Смажимо 2-3 хвилини.
Вливаємо 500 мл води, вино, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Пробуємо на сіль.
У бульйон викладаємо підготовлені мідії і варимо 5-6 хвилин. Перед зняттям з вогню, додаємо в мідії нарізану петрушку і сік половини лайма.
Готові ароматні мідії розкладаємо по тарілках, додаємо шматочки лайма і подаємо. Приємного апетиту!