Простий рецепт маринованих печериць з петрушкою і часником. Грибочки добре підійдуть в якості закуски або інгредієнта в салат.
Інгредієнти
-
450 гр.
— печериці (свіжі)
-
4 ст. л
— рослинна олія (оливкова)
-
2 ст. л.
— оцет (білий винний)
-
2 ст. л.
— оцет (червоний винний)
-
4 гілочки
— петрушка
-
2 зубчики
— часник
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
1 ч. л.
— сіль (морська)
Рецепт приготування
-
Банку з печерицями відправляємо в холодильник на кілька годин або на ніч. Приємного апетиту!
Видаляємо бруд з ніжок і капелюшків печериць, ретельно промиваємо. Підготовлені шампіньйони викладаємо в киплячу воду і варимо 3 хвилини. Зливаємо воду і просушуємо гриби на рушник.
Нарізаємо печериці на тонкі красиві шматочки і кладемо в миску.
До нарізаних грибів додаємо оцет білий і червоний, нарізану петрушку, пропущений через прес часник, сіль, перець, олія. Добре перемішуємо і викладаємо гриби в герметичну банку.