Кращий рецепт маринованих печериць з солодким перцем, морквою, зеленню і італійським соусом.
Інгредієнти
- 1,3 кг.- печериці
- 3 шт.- перець (солодкий)
- 3 шт.- морква
- 1 шт.- лавровий лист
- 1 пучок- петрушка
- 3 ч. л.- оцет (9%)
- 1 ст. л.- сіль
Для італійського соусу:
- 1/2 чашки- рослинна олія (оливкова)
- 1/3 склянки- оцет (білий винний)
- 4 зубчики- часник
- 2 ч. л.- перець (червоний подрібнений)
- 1 шт.- лимон
- 1,5 ч. л.- сіль
- 1/2 ч. л.- базилік (сушений)
- 1/2 ч. л.- орегано (сушений)
- 1/2 ч. л.- кріп (сушений)
- 1/2 ч. л.- перець (чорний мелений)
Рецепт приготування
Чисті гриби розрізаємо на 4 частини і викладаємо в каструлю. Підготовлені шматочки печериць заливаємо водою, ставимо на вогонь, додаємо оцет і сіль. Як вода закипить, варимо 20 хвилин, поки курка не зменшаться в розмірі.
У блендері для італійського соусу змішуємо масло, оцет, часник, перець (червоний і чорний), сік лимона, сіль, орегано, кріп і базилік.
Моркву натираємо, очищений перець нарізаємо соломкою, петрушку — дрібно.
У велику миску викладаємо готові гриби, додаємо підготовлені перець, моркву, петрушку, лавровий лист. Поливаємо готовим італійським соусом, ретельно перемішуємо. Миску з овочами і грибами в соусі щільно закриваємо і відправляємо в холодильник на 8 годин.
Готові ароматні мариновані гриби з перцем і морквою викладаємо в салатник і подаємо. Приємного апетиту!