3. Лимонно-кефірний маринад з прованськими травами
Замість оцту завжди можна для птиці додати цитрусовий сік або розведену лимонну кислоту. Легка кислинка чудово гармонує з різною свіжої і сушеної зеленню. І хоча моїй родині не дуже подобаються «різкуватий» прованські трави, все ж ми знайшли цікавий рецепт, в якому вони припали «просто в тему».
Інгредієнти:
- Кефір – 1 склянка.
- Зубчик часнику – 3 шт.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Мелений чорний перець, прованські трави – ½ ч. л.
Приготування:
Подрібнюємо часник на дрібній тертці і приправляємо прованськими травами з меленим перцем. Додаємо сіль і перетираємо до однорідної кашки. Розводимо отриману суміш спочатку лимонним соком, а потім кефіром. Заливаємо отриманим маринадом птицю і прибираємо її в холод.
Приємного апетиту!
4. Кисло-солодкий томатний маринад
Кислота, яка міститься в помідорах, досить легко справляється з розм’якшенням м’ясних волокон навіть величезних бройлерів. А для більш апетитного аромату і ніжності бажано додати солодкої паприки і меду.
Інгредієнти:
- Томатний сік – 1 склянку.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Мелена солодка паприка, чорний перець, сіль – по 1 ч. л.
Приготування:
Томатний сік досить легко замінити пастою (1 ст. л. розлучається склянкою води і злегка підсолювати). Але краще взяти натуральний сік з домашніх помідор. У ньому розчиняємо мед з лимонним соком і спеціями. Виливаємо цей склад на птицю і періодично перевертаємо її для рівномірного маринування.
Приємного апетиту!