Маринад для курки — 13 кращих рецептів приготування

3. Лимонно-кефірний маринад з прованськими травами

Замість оцту завжди можна для птиці додати цитрусовий сік або розведену лимонну кислоту. Легка кислинка чудово гармонує з різною свіжої і сушеної зеленню. І хоча моїй родині не дуже подобаються «різкуватий» прованські трави, все ж ми знайшли цікавий рецепт, в якому вони припали «просто в тему».

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка.
  • Зубчик часнику – 3 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Мелений чорний перець, прованські трави – ½ ч. л.

Приготування:

Подрібнюємо часник на дрібній тертці і приправляємо прованськими травами з меленим перцем. Додаємо сіль і перетираємо до однорідної кашки. Розводимо отриману суміш спочатку лимонним соком, а потім кефіром. Заливаємо отриманим маринадом птицю і прибираємо її в холод.

Приємного апетиту!

4. Кисло-солодкий томатний маринад

Кислота, яка міститься в помідорах, досить легко справляється з розм’якшенням м’ясних волокон навіть величезних бройлерів. А для більш апетитного аромату і ніжності бажано додати солодкої паприки і меду.

Інгредієнти:

  • Томатний сік – 1 склянку.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Мелена солодка паприка, чорний перець, сіль – по 1 ч. л.

Приготування:

Томатний сік досить легко замінити пастою (1 ст. л. розлучається склянкою води і злегка підсолювати). Але краще взяти натуральний сік з домашніх помідор. У ньому розчиняємо мед з лимонним соком і спеціями. Виливаємо цей склад на птицю і періодично перевертаємо її для рівномірного маринування.

Приємного апетиту!