Маринад для курки — 13 кращих рецептів приготування

1. Гриль-маринад з готової суміші спецій для цілої курки

Любителям курки-гриль не обов’язково ходити тепер за своїм ласощами до найближчого магазину швидкого харчування. Досить легко і просто добитися аналогічного смаку в домашніх умовах. Тим більше, що зараз в гіпермаркетах на стендах зі спеціями продаються пакетики з готовою сумішшю для гриля.

Інгредієнти:

  • Приправа для курки-гриль – 1 пакетик.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – 1-1,5 ч. л.

Приготування:

Висипаємо приправу для гриля в чашку і додаємо до неї сіль дрібного помелу. Щоб було простіше натерти тушку, вливаємо олію і ретельно розмішуємо. Отриманою кашкою натираємо тушку і залишаємо її в прохолоді насичуватися ароматною сумішшю.

Приємного апетиту!

2. Індійський кефірний каррі-маринад для курки

Ні для кого не секрет, що в Індії практично всі страви готуються з різними яскравими спеціями за смаком. Чого тільки коштує каррі, складається з таких мелених приправ, як мускатний горіх, гірчиця, чилі і кмин з коріандром! А якщо до такого запаморочливій складу ще додати свіжого часничку і розвести кефіром, то вийде прекрасна «тандурі чікен».

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка.
  • Зубчик часнику – 5-7 шт.
  • Каррі – 1-2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Приготування:

В каррі раздавливаем через прес або настругаем тонкими завитками через тертку з дрібними осередками часникові зубчики. Підсолюємо і вливаємо кефір. Розмішуємо і даємо «ядерної» рідини розкритися у всій красі ароматів. Заливаємо отриманим маринадом курку і круговими рухами втираємо його в шкуру і м’ясо птиці. Залишаємо на пару-трійку годин в теплі.

Приємного апетиту!