7. М’який сметанний маринад для курки з зеленню
Здавалося б, сметана надає будь-якій страві приємну вершкову нотку. А у випадку з птахом навпаки зберігає приємний смак курятини, ще більше його розкриваючи.
Не дарма ж східні чоловіки так люблять готувати шашлик з ароматом зелені та кисломолочного продукту. Зникають відволікають сторонні присмаки і отримуєш задоволення від цього запаху м’яса.
Інгредієнти:
- Сметана – 5 ст. л.
- Зелень петрушки і кропу – по ½ пучка.
- Зубчик часнику – 3 шт.
- Мелений чорний перець, сіль – за смаком.
Приготування:
Дрібно рубаємо зелень кропу і петрушки, намагаючись видалити жестковатые стеблинки. Тонкою соломкою нарізали зубчики часнику. Присаливаем і перчимо. З’єднуємо зі сметаною і ретельно розмішати, обмазуємо все тільце курочки. Залишаємо в холодильнику, обов’язково упакувавши в поліетиленовий мішок або щільно закриту тару.
Приємного апетиту!