Маринад для курки — 13 кращих рецептів приготування

10. Гірчичний маринад

Не знаю кому як, а мені найбільше з курочкою подобається гірчиця. Хоч вмочати в неї шматочки м’яса, хоч просочити нею птицю і потім засмажити. Мало того, що грудка і інші частини стають більш м’якими, так ще і апетитний аромат просто зводить з розуму.

Інгредієнти:

  • Гірчиця – 5 ст. л.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Мелений чорний перець, сіль – за смаком.

Приготування:

Домашню гірчицю на огірковому розсолі (любо будь-яку іншу готову) з’єднуємо з оливковою олією і соком лимона. Трохи підсолюємо і приправивши свіжомеленим чорним перцем, збиваємо за допомогою віночка до однорідної трохи густоватой консистенції.

Замаринувати курочка в такому гірчичному маринаді може всього за півгодини. Але все ж найкраще витримати приємно пахла різкуватій обмазці пару-трійку годин – тоді можна отримати набагато більше соковитості і м’якості страви.

Приємного апетиту!