10. Гірчичний маринад
Не знаю кому як, а мені найбільше з курочкою подобається гірчиця. Хоч вмочати в неї шматочки м’яса, хоч просочити нею птицю і потім засмажити. Мало того, що грудка і інші частини стають більш м’якими, так ще і апетитний аромат просто зводить з розуму.
Інгредієнти:
- Гірчиця – 5 ст. л.
- Оливкова олія – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Мелений чорний перець, сіль – за смаком.
Приготування:
Домашню гірчицю на огірковому розсолі (любо будь-яку іншу готову) з’єднуємо з оливковою олією і соком лимона. Трохи підсолюємо і приправивши свіжомеленим чорним перцем, збиваємо за допомогою віночка до однорідної трохи густоватой консистенції.
Замаринувати курочка в такому гірчичному маринаді може всього за півгодини. Але все ж найкраще витримати приємно пахла різкуватій обмазці пару-трійку годин – тоді можна отримати набагато більше соковитості і м’якості страви.
Приємного апетиту!