Маринад для курки — 13 кращих рецептів приготування

8. Лимонний маринад

Дуже часто курка, особливо на мангалі, виходить сильно суха з-за того, що вся волога дуже швидко випаровується при смаженні. Уникнути подібного допомагає цитрусовий сік або розведена водою лимонна кислота. Верхні волокна м’яса під впливом едковатого маринаду злегка стискаються і утримують всю соковитість всередині. Головне, не перетримати птицю, щоб вона не встигла просочитися заливкою і повністю не висохла.

Інгредієнти:

  • Лимон – 1 шт.
  • Зубчик часнику – 5 шт.
  • Олія оливкова – 50 мл
  • Мелений чорний перець, сіль, чебрець – за смаком.

Приготування:

Розрізаємо лимон навпіл і вичавлюємо з нього всю рідину. Відразу прибираємо всі кісточки, щоб вони не надали м’яса гірчинку. Вливаємо масло оливи і всипаємо по дрібці спецій.

Щоб згустити і надати пікантну нотку, в отриману масу на дрібній тертці подрібнюємо часникові зубки. Добре перемішавши, промазуємо цим складом тушку і даємо пару годин помариноваться в прохолоді.

Приємного апетиту!