8. Лимонний маринад
Дуже часто курка, особливо на мангалі, виходить сильно суха з-за того, що вся волога дуже швидко випаровується при смаженні. Уникнути подібного допомагає цитрусовий сік або розведена водою лимонна кислота. Верхні волокна м’яса під впливом едковатого маринаду злегка стискаються і утримують всю соковитість всередині. Головне, не перетримати птицю, щоб вона не встигла просочитися заливкою і повністю не висохла.
Інгредієнти:
- Лимон – 1 шт.
- Зубчик часнику – 5 шт.
- Олія оливкова – 50 мл
- Мелений чорний перець, сіль, чебрець – за смаком.
Приготування:
Розрізаємо лимон навпіл і вичавлюємо з нього всю рідину. Відразу прибираємо всі кісточки, щоб вони не надали м’яса гірчинку. Вливаємо масло оливи і всипаємо по дрібці спецій.
Щоб згустити і надати пікантну нотку, в отриману масу на дрібній тертці подрібнюємо часникові зубки. Добре перемішавши, промазуємо цим складом тушку і даємо пару годин помариноваться в прохолоді.
Приємного апетиту!