Маринад для курки — 13 кращих рецептів приготування

5. Маринад на основі соєвого соусу і часнику

Вже більше двох десятиліть в нашу кулінарію міцно увійшов соєвий соус. Він став своєрідним замінником солі і добавкою, яка віддалено нагадує аромат копчення. Додаючи до нього часник і гірчицю, можна приготувати маринад, який просочить будь-яку частину курки буквально за пару годин.

Інгредієнти:

  • Зубчик часнику – 4 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Гірчиця, суміш перців – по 1 ч. л.

Приготування:

Першим ділом подрібнюємо зубчики часнику пресом. Потім розчиняємо цю кашку разом з гірчицею і перцем в соєвому соусі. Доливаємо соняшникової олії і гарненько збовтуємо. Цим соусом обмазуємо тушку зі всіх сторін і відправляємо її в закритій тарі в холодильник для маринування.

Приємного апетиту!

6. Часниково-кефірний маринад з вустерширським соусом

Кефір по достоїнству визнається гурманами як кращий супутник пташиного м’яса. Завдяки йому м’якоть залишається не тільки соковитою, але ще і набуває майже шовкову ніжність. Вишуканості кисломолочному продукту надає вустерширський соус і улюблені спеції. Єдине «але» — для кращого насичення таким складом курочці буде потрібно ціла ніч, тому для урочистостей і пікніків слід маринувати її заздалегідь.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 л.
  • Зубчик часнику – 3 шт.
  • Вустерширський Соус – 2 ст. л.
  • Лимонна цедра – від ½ лимона.
  • Сушений розмарин, мелений чорний перець, сіль – по 1 ч. л.

Приготування:

Подрібнивши часникові зубки і лимонну цедру на дрібній тертці, з’єднуємо їх з меленими спеціями і сіллю. Відправляємо їх у кефір кімнатної температури і вливаємо темний пікантний соус. Збиваємо і через чверть години занурюємо в цей склад курочку.

Приємного апетиту!