5. Маринад на основі соєвого соусу і часнику
Вже більше двох десятиліть в нашу кулінарію міцно увійшов соєвий соус. Він став своєрідним замінником солі і добавкою, яка віддалено нагадує аромат копчення. Додаючи до нього часник і гірчицю, можна приготувати маринад, який просочить будь-яку частину курки буквально за пару годин.
Інгредієнти:
- Зубчик часнику – 4 шт.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Гірчиця, суміш перців – по 1 ч. л.
Приготування:
Першим ділом подрібнюємо зубчики часнику пресом. Потім розчиняємо цю кашку разом з гірчицею і перцем в соєвому соусі. Доливаємо соняшникової олії і гарненько збовтуємо. Цим соусом обмазуємо тушку зі всіх сторін і відправляємо її в закритій тарі в холодильник для маринування.
Приємного апетиту!
6. Часниково-кефірний маринад з вустерширським соусом
Кефір по достоїнству визнається гурманами як кращий супутник пташиного м’яса. Завдяки йому м’якоть залишається не тільки соковитою, але ще і набуває майже шовкову ніжність. Вишуканості кисломолочному продукту надає вустерширський соус і улюблені спеції. Єдине «але» — для кращого насичення таким складом курочці буде потрібно ціла ніч, тому для урочистостей і пікніків слід маринувати її заздалегідь.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 л.
- Зубчик часнику – 3 шт.
- Вустерширський Соус – 2 ст. л.
- Лимонна цедра – від ½ лимона.
- Сушений розмарин, мелений чорний перець, сіль – по 1 ч. л.
Приготування:
Подрібнивши часникові зубки і лимонну цедру на дрібній тертці, з’єднуємо їх з меленими спеціями і сіллю. Відправляємо їх у кефір кімнатної температури і вливаємо темний пікантний соус. Збиваємо і через чверть години занурюємо в цей склад курочку.
Приємного апетиту!