Маринад для курки — 13 кращих рецептів приготування

9. Соєвий маринад

Соєвий соус вже сам по собі чудовий маринад. Однак, кулінари дуже люблять експериментувати зі всілякими добавками, щоб отримувати різні цікаві смаки. Збільшуючи або зменшуючи кількість часнику або гірчиці, можна надати більш пікантну або гостру нотку. Масло допомагає своєю тонкою плівкою утримати маринад усередині м’яса, а верхнього шару дозволяє красиво зарум’янитися.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 70 мл
  • Зубчик часнику – 3 шт.
  • Олія оливкова – 3 ст. л.
  • Гірчиця рідка – 1 ч. л.
  • Мелений чорний перець, сіль – за смаком.

Приготування:

Подрібнюємо часник до стану кашки і змішуємо з рідкої гірчицею. Вливаємо соєвий соус з оливковою олією і приправляємо меленим чорним перчиком і буквально дрібкою солі. Збиваємо виделкою до однорідності і обмазуємо курку всередині і зовні отриманим складом. Через 2 – 6 годин можна запікати або смажити на мангалі.

Приємного апетиту!