11. Відео — Топ-3 Маринаду для курячого шашлику
Інгредієнти:
Маринад #1 Маринад #2 Маринад #3
- Курка – 500гр. Кінза – 1уп. Ананас – 4ст.л.
- Каррі – 0,5 ст. л. Зелений лук – 4 Соєвий соус – 2ст.л.
- Імбир – 0,5 ст. л. Часник – 2 зуб. Сіль – за смаком
- Томат. паста – 1ст.л. М’ята – 3 л. Масло – 1 ст. л.
- Лимон – 1\3шт. Лайм – 1\3шт. Оцет – 0,5 ст. л.
- Часник -3 зуб. Соєвий соус – 2ст.л. Орегано – 1ч.л.
- Йогурт – 3ст.л. Масло – 1ст.л. Паприка – 1ч.л.
- Помідори – за смаком Гострий соус – 1ст.л. Чилі – 0,5 ч. л.
- Перець – за смаком Часник – 2 зуб.
- Цибулю, перець – за смаком
Деякі поради:
Щоб просочення краще проникла в нижні шари м’яса, грудку і стегенця на тушці бажано злегка надрізати або проколоти до самої кістки. Також можна ввести суміш спеціальним кулінарним шприцом.
До речі, зовсім не обов’язково додавати в кожен часник маринад. Виходять і без нього просто шикарні соуси! Також ніхто не забороняє замість подрібнення зубки нарізати на дольки і втикати їх в пташину м’якоть.
А якщо додати масло, то його можна вибрати на свій розсуд: оливкова або соняшникова – вони, в принципі, цілком взаємозамінні.
Якщо залишається маринад, то ви легко з його допомогою приготуєте чудовий гарнір: всього і справ, що опустити в нього на 20-30 хвилин картопляну нарізку і потім її запекти на деку або ж загорнути у фольгу і відправити на мангал.
Приємного апетиту і смачної запеченої курки, промаринованной в комбінованих соусах цілком!