Відмінний рецепт лінивих голубців, обсмажених в панірувальних сухарях.
Інгредієнти
-
1/2 качана
— капуста (білокачанна)
-
500 гр.
— м’ясний фарш (свинячий)
-
200 гр.
— рисова крупа
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2 скибочки
— хліб (батон)
-
1 чашка
— сухарі (панірувальні)
-
1/2 чашки
— молоко
-
1 ч. л.
— паприка
-
1/2 ч. л.
— перець (суміш перців)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Подаємо смачні ліниві голубці з улюбленим соусом і свіжим салатом. Приємного апетиту!
Капусту нарізаємо і відправляємо в киплячу воду на кілька хвилин, щоб капуста трохи пом’якшилася. Відправляємо в друшляк і охолодити. Рис (можна брати будь-яку) промиваємо, заливаємо великою кількістю води, відварюємо не до повної готовності, промиваємо в холодній воді і відкидаємо на друшляк. Скибочки батона (краще брати черствий) замочуємо в молоці.
У велику миску викладаємо підготовлену капусту, варений рис, готовий фарш, злегка віджату булку, яйця, перець, паприку і сіль (1,5-2 ч. л.).
Заготовку для голубців добре перемішуємо. Змочуємо руки у воді і формуємо котлети.
Підготовлені ліниві голубці порціями обвалюємо в сухарях і обсмажуємо у великій кількості олії на середньому вогні з 2-х сторін до красивої коричневої скоринки.