Лечо з болгарського перцю з помідорами і морквою на зиму
Інгредієнти:
- Помідори — 3 кг
- Перець — 0.5 кг
- Цибуля — 0.5 кг.
- Морква — 0.5 кг.
- Рослинне масло — 250 мл
- Оцет 9% — 200мл.
- Цукор — 200гр.
- Сіль — 100гр.
Приготування:
1. Помідори ми використовуємо домашні, у них тонка шкірочка, тому ми її не знімаємо. Попередньо всі овочі миємо. Цибулю і моркву чистимо.
2. Нарізаємо помідори великими шматочками.
3. Перці ми взяли різнокольорові. Очищаємо від плодоніжок і насіння з перегородками. Нарізаємо перець соломкою і відправляємо до помідорів.
4. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Ну якщо немає такої, натираємо на крупній звичайній тертці. Також відправляємо моркву до помідорів з перцями.
5. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до овочів.
6. Ставимо овочі на вогонь і доводимо до кипіння. Після того, як салат закипить, варимо ще 20 хвилин.
7. Через 20 хвилин додаємо цукор, сіль, рослинне масло і оцет. Все добре перемішуємо і кип’ятимо ще 40 хвилин.
8. За цей час стерилізуємо банки і в гарячі банки розкладаємо гаряче лечо. Перевертаємо банки кришками вниз. Не встановлюйте банки на стіл і особливо на металеву поверхню, вони можуть лопнути. Можна встановити на рушник або дерев’яну дошку.
9. Даємо банкам охолонути і відправляємо на зберігання.
Взимку дістаємо, насолоджуємося запахом літа.
Приємного апетиту!