Лечо з болгарського перцю на зиму смачне пальчики оближеш

Лечо з болгарського перцю з помідорами і морквою на зиму

Інгредієнти:

  • Помідори — 3 кг
  • Перець — 0.5 кг
  • Цибуля — 0.5 кг.
  • Морква — 0.5 кг.
  • Рослинне масло — 250 мл
  • Оцет 9% — 200мл.
  • Цукор — 200гр.
  • Сіль — 100гр.

Приготування:

1. Помідори ми використовуємо домашні, у них тонка шкірочка, тому ми її не знімаємо. Попередньо всі овочі миємо. Цибулю і моркву чистимо.

2. Нарізаємо помідори великими шматочками.

3. Перці ми взяли різнокольорові. Очищаємо від плодоніжок і насіння з перегородками. Нарізаємо перець соломкою і відправляємо до помідорів.

4. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Ну якщо немає такої, натираємо на крупній звичайній тертці. Також відправляємо моркву до помідорів з перцями.

5. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до овочів.

6. Ставимо овочі на вогонь і доводимо до кипіння. Після того, як салат закипить, варимо ще 20 хвилин.

7. Через 20 хвилин додаємо цукор, сіль, рослинне масло і оцет. Все добре перемішуємо і кип’ятимо ще 40 хвилин.

8. За цей час стерилізуємо банки і в гарячі банки розкладаємо гаряче лечо. Перевертаємо банки кришками вниз. Не встановлюйте банки на стіл і особливо на металеву поверхню, вони можуть лопнути. Можна встановити на рушник або дерев’яну дошку.

9. Даємо банкам охолонути і відправляємо на зберігання.

Взимку дістаємо, насолоджуємося запахом літа.

Приємного апетиту!