Лечо з болгарського перцю на зиму смачне пальчики оближеш

Меню:

  1. Просте смачне лечо з перцю і помідорів
  2. Лечо з болгарського перцю з помідорами і морквою на зиму
  3. Відео — Лечо з перцю і помідорів на зиму. Класичний рецепт
  1. Лечо з перцю і помідорів просте і смачне

Інгредієнти:

Наш склянка = 250 мл

  • Помідори — 2 кг
  • Перець болгарський — 3 кг
  • Цибуля ріпчаста — 10-12 шт.
  • Рослинна олія — 1 стакан
  • Цукор — 1 склянка
  • Столовий оцет 9% — 100 мл
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. Овочі миємо й даємо просохнути або промокаємо паперовими рушниками.

2. Помідори очищаємо від плодоніжки, нарізаємо великими шматками і прокручуємо на м’ясорубці. У нас помідори з тонкою шкіркою, тому ми їх від шкірки не очищаємо. Якщо у вас є така необхідність, залийте помідори окропом на 2-3 хвилини, потім охолодіть холодною водою, щоб не обпалюватися і тоді шкірка зніметься з помідорів дуже легко.

3. Перець нарізаємо соломкою товщиною приблизно 1 див Намагайтеся брати різнокольорові перці. Ваше лечо буде виглядати набагато красивіше.

4. Цибулю можна нарізати на півкільця, чверть -кільця, за рецептурним правилами всі овочі в одне блюдо, нарізати однаково. Але ми наріжемо кубиками, мені так більше подобається.

5. Нам також знадобляться стакан рослинного масла, склянка цукру, 100 мл столового 9% оцту, сіль за смаком. Зазвичай ми беремо на таку кількість овочів 2 столових ложки. Сіль беріть велику, кам’яну, в ній немає ніяких добавок.

Ставимо стерилізуватися банки. Банки, попередньо помивши з содою або гірчицею, ставимо в холодну духовку, включаємо духовку на 120°-130°С і після нагрівання до заданої температури прогріваємо ще 7-10 хвилин. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо там банки до тих пір, поки не знадобляться.

Кришки заливаємо окропом і залишаємо на 5-7 хвилин.