Крем зі збитих вершків і цукру

Як приготувати крем зі збитих вершків і цукру для торта за три хвилини? Детальний покроковий рецепт, за яким крем виходить завжди

Привіт всім, хто завітав на мій блог! У цій статті я для вас написала правильний рецепт приготування одного з самих примхливих кремів — це крем зі збитих вершків і цукру. Але, незважаючи на його непередбачуваність, крем має величезну популярність, тому що він дуже смачний. Як його приготувати? Я в цій статті опишу все детально для того, щоб у вас обов’язково вийшов ніжний, повітряний і досить щільний крем всього за три хвилини.

Крем зі збитих вершків з легкістю підходить до багатьох десертів. Тому навчитися правильно його готувати — дуже важливо.

  • Це і шапочки від капкейків
  • І прошарок в бісквітних тортах
  • І начинка у будь-яких тістечка із заварного тіста
  • Також він входить до складу багатьох інших кремів

На моєму блозі є рецепт торта Молочна дівчинка. У ньому крем зі збитих вершків і цукрової пудри знайшов своє ідеальне застосування. Рецепт торта «ховається» в посиланні з назвою. Клікайте по ній і потрапите на сторінку.

На днях я приготувала торт Чорний ліс та прошарок між коржами я заповнила нашим чудовим кремом і вийшло неймовірно смачно! Всім вам раджу повторити, запевняю, ви не пошкодуєте! Рецепт торта також знайдете в посиланні з назвою — переходьте і насолоджуйтеся приготуванням!

А ми з вами тим часом повернемося до рецепту крему зі збитих вершків. Повинна вам сказати, що його можна приготувати як з цукром, так і з цукровою пудрою. Але якщо у вас є тільки цукор, тоді вибирайте той, який дрібніших, щоб він легко і швидко розчинився в вершках.

Вершки для крему потрібні натуральні з високою жирністю. Відмінно підійдуть від 30% і вище. Перед приготуванням вершки потрібно добре остудити. Для цього потримайте їх у холодильнику кілька годин, найкраще добу.

Іноді господині використовують штучні вершки для збивання і крем з них виходить дуже хороший, тобто стійкий, щільний. Але я не раджу вибирати такі вершки з причини невідомості з чого вони зроблені. І, хоча з натуральних вершків крем збити складніше, зате для здоров’я корисніше.

Отже, як приготувати крем зі збитих вершків і цукру в домашніх умовах — найпростіший покроковий рецепт з фотографіями.

Продукти:

  1. вершки (жирність від 30% — 500 мл
  2. цукрова пудра або дрібний цукор — 100 гр.
  3. ванільний цукор — 5 гр.

Примітка:

  • Щоб приготувати цукрову пудру у вас вдома потрібно перемолоти в кавомолці цукровий пісок приблизно 5 секунд. Або в блендері 30-35 секунд.
  • Не забудьте, що вершки нам потрібні дуже добре охолодженими.
  • Ще додатково чашу вінчик для збивання і покладіть в морозильну камеру на 15 хвилин і тільки після цього починайте готувати крем.
  • Ванільний цукор додавати не обов’язково — це за вашим бажанням.
  • Крему, приготованого з цієї кількості продуктів вистачає для промазки між чотирма коржами в бисквитном торті, діаметром 20 см.

Готуємо крем зі збитих вершків і цукру

Для того щоб крем вийшов потрібно врахувати ще один момент — температура в приміщенні не повинна перевищувати 25 градусів. В іншому випадку вершки при збиванні дуже швидко нагріваються від теплого повітря і крем стане рідким.

Отже, холодні вершки переливаємо в холодну чашу для збивання, додаємо цукрову пудру або дрібний цукор, ванільний цукор і починаємо збивати спочатку на середній швидкості до утворення легкої піни приблизно 1 хвилину.

Тепер збільшіть швидкість на максимальну, якщо у вас ручний міксер, або на 5-ю, якщо у вас планетарний міксер. Справа в тому, що могутній планетарний міксер для цього крему дуже сильний, і він може легко перевзбить крем, тобто перетворити його в масло. Тому будьте уважні, не поспішайте включати найшвидший режим.

Як тільки крем загусне, а це станеться приблизно через 2-2,5 хвилини від початку — збивайте його ще секунд 30 і зупиніть міксер.

У вас повинен вийти досить щільний і в той же час повітряний крем як на фото нижче.

добре, ось таким грудочкою, повинен триматися на віночку міксера.

Більше з кремом нічого робити не потрібно. Він готовий і тепер відразу застосовуйте його за вашим бажанням.

Якщо у вас вийшло, як у мене — чудово. Але, якщо крем вийшов не таким щільним — не переживайте. Тут насправді краще трохи недопрацювали, ніж перестаратися. Тому що якщо збивати довго, то крем може расслоиться і стати маслом.

Однак, перевзбитый крем, якщо таке сталося, не варто викидати, тому що він насправді дуже смачний і може чудово замінити вам вершкове масло в молочній каші або на ранковому бутерброді з білим хлібом).

На фото нижче варіант такого мого невдалого крему. Як ви бачите, що у мене вийшло солодке масло замість збитих вершків. Але я промазала їм коржі в шоколадно-сливовому торті і вийшло дуже незвично і смачно!

А ось для торта Чорний ліс і всіх моїх подальших десертів крем вийшов такий, як треба — щільний, досить стійке і в той же час дуже повітряний. На розрізі добре видно його консистенція.

Крем з домашніх збитих вершків і цукру

З домашніх свіжих вершків такий крем теж можна приготувати. Але для початку потрібно переконатися в тому, що вершки насправді дуже свіжі. Як це визначити — спробуйте їх на смак. У свіжих вершків ви не знайдете жодної кислИнки. У них абсолютно нейтральний, прісний смак, такий, як у магазинних.

Після того, як ви переконалися, що вершки свіжі, розбавте їх молоком у співвідношенні 2/1. Тобто, наприклад, на 300 грам вершків 150 грам молока. Це потрібно зробити для того, щоб вершки стали потрібної нам жирності. При такому співвідношенні вершки вийдуть як в магазині. Зараз вони приблизно 35%-е, і відмінно підійдуть для того, щоб приготувати крем зі збитих вершків і цукру.

Тепер їх слід добре остудити, ну, а далі все за рецептом, який описаний вище.

На цьому все, сподіваюся, у вас відмінно вийшло! Але, якщо вийшло трохи невдало — не турбуйтеся! Повторіть ще й вміння і розуміння обов’язково прийдуть.

Приємного апетиту і до зустрічі в нових рецептах!