Оригінальний рецепт смачних котлет з варених яєць, петрушки, панірувальних сухарів з гірчичним соусом.
Інгредієнти
Для котлет:
-
4 шт.
— куряче яйце (варені)
-
1 шт.
— куряче яйце (сире)
-
4 ст. л.
— сухарі (панірувальні)
-
1 пучок
— петрушка
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
-
за смаком
— рослинна олія
Для гірчичного соусу:
-
1 ст. л.
— гірчиця (не гостра)
-
100 мл.
— вершки
-
1 ст. л.
— вершкове масло
-
1 ч. л.
— приправа (овочева Вегета)
-
1 ч. л.
— цукор
-
за смаком
— перець (мелений)
Рецепт приготування
Варені яйця в мисці подрібнюємо виделкою і викладаємо до яєць нарізану петрушку.
Додаємо сире яйце, сухарі (1 ст. л.), перець, сіль і добре перемішуємо яєчну масу рукою.
Формуємо з яєчної заготовки 3 великі котлети, обвалюємо їх в сухарях і відправляємо в холодильник на 1 годину, щоб при смаженні яєчні котлети не розвалилися.
Через 1 годину викладаємо підготовлені яєчні котлети в олію й обсмажуємо на середньому вогні з 2-х сторін до коричневої скоринки.
Поки смажаться котлети в каструлю викладаємо вершкове масло, гірчицю, приправа Вегета (можна замінити на половину кубики овочевого бульйону), цукор і нагріваємо на повільному вогні, помішуючи.
Як тільки гірчична маса стане однорідною, додаємо мелений перець, поступово вливаємо вершки і перемішуємо. Варимо ароматний гірчичний соус, поки не стане густим. Якщо додаємо приправу Вегета, то соус трохи солимо і пробуємо. Якщо додаємо кубик, то солі буде достатньо.
Готові яєчні котлети подаємо гарячими з соусом і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!