Котлети з варених яєць з гірчичним соусом


Оригінальний рецепт смачних котлет з варених яєць, петрушки, панірувальних сухарів з гірчичним соусом.

Інгредієнти

Для котлет:

  • 4 шт.

    — куряче яйце (варені)

  • 1 шт.

    — куряче яйце (сире)

  • 4 ст. л.

    — сухарі (панірувальні)

  • 1 пучок

    — петрушка

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

  • за смаком

    — рослинна олія

Для гірчичного соусу:

  • 1 ст. л.

    — гірчиця (не гостра)

  • 100 мл.

    — вершки

  • 1 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1 ч. л.

    — приправа (овочева Вегета)

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • за смаком

    — перець (мелений)

Рецепт приготування

    Варені яйця в мисці подрібнюємо виделкою і викладаємо до яєць нарізану петрушку.


    Додаємо сире яйце, сухарі (1 ст. л.), перець, сіль і добре перемішуємо яєчну масу рукою.


    Формуємо з яєчної заготовки 3 великі котлети, обвалюємо їх в сухарях і відправляємо в холодильник на 1 годину, щоб при смаженні яєчні котлети не розвалилися.


    Через 1 годину викладаємо підготовлені яєчні котлети в олію й обсмажуємо на середньому вогні з 2-х сторін до коричневої скоринки.


    Поки смажаться котлети в каструлю викладаємо вершкове масло, гірчицю, приправа Вегета (можна замінити на половину кубики овочевого бульйону), цукор і нагріваємо на повільному вогні, помішуючи.


    Як тільки гірчична маса стане однорідною, додаємо мелений перець, поступово вливаємо вершки і перемішуємо. Варимо ароматний гірчичний соус, поки не стане густим. Якщо додаємо приправу Вегета, то соус трохи солимо і пробуємо. Якщо додаємо кубик, то солі буде достатньо.

    Готові яєчні котлети подаємо гарячими з соусом і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!