Відмінний рецепт смачних хрустких качиних ніжок, запечених з картоплею, цибулею, фенхелем і морквою.
Інгредієнти
-
4 шт.
— качка (ніжки)
-
4 шт.
— картопля (великий)
-
3 шт.
— морква
-
1 цибулина
— фенхель
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
1 ч. л.
— кріп (сушений)
-
1/2 ч. л.
— паприка
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Качині ніжки промиваємо, висушуємо серветками і натираємо сіллю, перцем.
Викладаємо підготовлені качині ніжки в олію і обсмажуємо на сильному вогні до коричневої скоринки з 2-х сторін.
Очищену моркву нарізаємо кружечками, очищений цибулю — півкільцями, картопля — шматочками, фенхель — дрібно. Перемішуємо підготовлені овочі з сушеним кропом, паприкою, сіллю і залишками масла після обсмажування качиних ніжок. Викладаємо на деко з фольгою і зверху розміщуємо обсмажені качині ніжки.
Деко з овочами і качиними ніжками накриваємо зверху фольгою і відправляємо на 1,5 години в духовку при 180 градусах. Потім знімаємо фольгу з качиних ніжок, ставимо за духовку на 200 градусів і засмажуємо соковиті ніжки ще 30 хвилин.
Ароматні шматочки овочів викладаємо в тарілку і подаємо з хрусткими качиними ніжками. Приємного апетиту!