Ікра з баклажанів на зиму і не тільки, рецепти -пальчики оближеш

Починаємо обсмажувати овочі

3. У сковороду наливаємо олію, розігріваємо. Викладаємо моркву. При постійному помішуванні обсмажуємо моркву до м’якості. Приблизно 5-6 хвилин.

4. Поки обсмажується морква, помідори складаємо в глибоку чашку або каструлю і заливаємо окропом, щоб легше знімалася шкурка.

5. Морква обсмажилася, стала м’якою, перекладаємо її зі сковороди в казан. Ми будемо готувати ікру в казані. Можна готувати в каструлі, бажано з товстим дном.

6. З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо дрібними кубиками. Зсипаємо в чашку. Через деякий час помідори дадуть сік. Цей сік виливаємо в казан з морквою.

7. У сковороду з розігрітим рослинним маслом, викладаємо нарізані помідори і обсмажуємо 5 хвилин. Перекладаємо їх у казан.

8. Цибулини розрізаємо навпіл і нарізаємо цибулю тонкими півкільцями. У сковороду додаємо олію, розігріваємо і викладаємо туди цибулю. Цибулю обсмажуємо до м’якості.

9. Як тільки цибуля стане м’яким, відправляємо його в казан до моркви та помідорів.

10. У баклажанів відрізаємо хвостик з плодоніжкою, очистити шкірку, нарізаємо на пластини і потім на дрібні кубики.

11. У сковороду знову додаємо олію, розігріваємо і викладаємо баклажани. Обсмажуємо до м’якості. Вони змінять свій колір. Відправляємо баклажани в казан.

12. За один раз ви не обжарите відразу всі баклажани, нічого страшного, обсмажили частина, виклали в казан. Смажите наступну частину і знову викладаєте в казан.

13. У солодких перців видаляємо плодоніжки з хвостиком, видаляємо насіння і прожилки, розрізаємо навпіл і нарізаємо кубиками. Додаємо нарізаний перець в казан до інших овочів.

14. Додаємо пару столових ложки солі і одну столову ложку цукру. Солі відразу не всипайте багато. Краще в кінці спробуємо і якщо буде треба, досолим. Так що поки вистачить 2 ложки. Все перемішуємо.