Страви з кабачків. Кабачки в духовці прості і смачні рецепти

Кабачки в духовці, це зовсім інший смак, ніж у кабачків , наприклад смажених. Тільки кабачки в духовці можуть бути такими хрусткими, засмаженими. У сковороді, як правило, всі овочі тушатся, а не смажаться.

У минулій статті я давав кілька рецептів приготування кабачків і в ній же є посилання на інші мої рецепти з кабачками. Але ось кабачки в духовці найпростіші тільки тут

Прості і смачні страви з кабачків в духовці , покрокові рецепти з фото

Як я вже написав, у цій статті, правлять бал кабачки в духовці. Це дуже прості рецепти, які кожен може приготувати дуже швидко. У наступній статті я дам більш складні рецепти приготування кабачків. З більш насиченим змістом. А ці рецепти для тих, хто любить кабачки, але готувати припадає на швидку руку.

Меню:

  1. Кабачки з прованськими травами і сиром
  2. Хрусткі підготовлені кабачки в пакеті
  3. Швидкі кабачки з сиром
  4. Відео — Кабачки по-селянськи
  1. Кабачки в духовці з прованськими травами і сиром

Інгредієнти:

  • Кабачки — 1 кг
  • Сир пармезан — 70 р.
  • Сіль, перець,
  • Часник гранульований
  • Прованські трави
  • Олія рослинна

Приготування:

1. Кабачки миємо, обсушуємо. Обрізаємо кінчики з двох сторін. Нарізаємо кабачки кружечками, товщиною десь 1 див.

2. Кабачки щедро солимо, ретельно перемішуємо, перекладаємо в друшляк і ставимо друшляк в миску, щоб туди і виливався сік з кабачків.

3. Кабачки просолились і з них пішла зайва волога. Викладаємо кабачки на столове паперовий рушник в два шари. Зверху ми їх промокнем теж паперовим рушником.

4. Форму, в якій будемо запікати кабачки, застеляємо фольгою. Можна звичайно не застеляти. Просто так зручніше, форма залишиться чистою. Фольгу збризкуємо рослинним маслом. Добре якщо у вас є розпилювач, якщо ні, капніть і розподіліть масло пензликом по всій формі.

5. Кружечки кабачків на фольгу викладаємо у форму, перчимо за смаком, посипаємо прованськими травами і посипаємо сухим часником. Можна добре подрібнити свіжий часник і використовувати його, але ми для швидкості, взяли сухий часник. Ну і ще у нього не такий різкий смак як у свіжого, а запах надає.

6. Кожен шматочок посипаючи сиром пармезан.

7. Духовку ми розігріли до 220° С і відправляємо туди кабачки на 15 хвилин. Якщо у вас слабенька духовка і кабачки не зарум’янилися за 15 хвилин, або потримайте ще трохи, або включіть верхній гриль хвилинки на 2-3 і потримайте під грилем.

8. Виймаємо з духовки деко. Наші кабачки готові.

Подивіться які вони вийшли рум’яні. Зверху покриті хрусткою скоринкою.

Викладаємо на блюдо, прикрасити зеленню і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

  1. Хрусткі кабачки в духовці підготовлені в пакеті

Всі інгредієнти тільки для прикладу. Ви можете приготувати так не 2 кабачка, а 10. Тому беріть все пропорційно ваших задумів.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.
  • Рослинна олія
  • Улюблені приправи
  • Борошно
  • Целофанові пакети нові — 2 шт.
  • Сіль

Приготування:

1. Кабачки миємо, промокнувши паперовими рушниками. Якщо кабачки молоді, свіжі, шкірку можна не очищати.

2. Включаємо духовку на 200°. Деко на якому будемо готувати кабачки, залишаємо в духовці. Він теж повинен бути гарячим.

3. Кабачки нарізаємо на кружечки товщиною приблизно 1 см

4. В целофановий пакет насипте спеції. Улюблені ваші трави. Це можуть бути прованські трави, італійські, ну і будь-які інші. У цьому рецепті краще використовувати сухі товчені спеції. Всі ці спеції продаються у магазинах. Додаємо до спецій сіль.

5. Висипаємо в цей же мішок кілька столових ложок борошна, щоб у ній обвалялись кабачки. Закриваємо пакет у горлечка, щоб нічого не прокидалося і струшуючи і перевертаючи пакет, перемішуємо все всередині.

6. Відправляємо до суміші борошна та спецій нарізані кабачки. Не набивайте повний пакет.

7. Дуже важливо, щоб коли ви закриєте пакет, всередині залишався повітря. І щоб можна було вільно перемішувати кабачки з борошном.

8. Гарячий деко виймаємо з духовки, будьте акуратні, не забудьте надіти товсті рукавиці. Змащуємо деко рослинним маслом за допомогою пензлика.

9. З пакету дістаємо кабачки, вони чудово обвалены в борошні і викладаємо їх на деко. Відправляємо деко в духовку на 12 хвилин.

10. Дістаємо деко через 12 хвилин і перевертаємо кабачки. Ви можете протримати деко в духовці трохи довше, дивіться по готовності. Перевернувши кабачки, деко знову ставимо в духовку, на саму верхню позицію і вмикаємо на 2-3 хвилинки верхній гриль, щоб вони підрум’янилися.

11. Кабачки в духовці підрум’янилися. Виймаємо з духовки, знімаємо кабачки з дека і викладаємо на тарілку.

Кабачки у нас вийшли ну дуже хрусткими. Смачними.

Подавайте зі сметаною або будь-яким улюбленим соусом.

Приємного апетиту!

  1. Дуже швидкі кабачки в духовці з сиром

Інгредієнти:

  • Кабачки — 4-5 шт.
  • Твердий сир

Приготування:

1. Кабачки вибираємо найменші які знайдете. Чим менше, тим краще. Кабачки миємо і обрізаємо кінчики з двох сторін. Кабачки розрізаємо вздовж на дві половини.

2. Викладаємо кабачки на деко, на якому будемо смажити.

3. Тепер беремо сир і нарізаємо його тонкими пластинами.

4. Сир викладаємо на кабачки.

5. Відправляємо кабачки з сиром у духовку на 10-20 хвилин, залежно від духовки.

6. Коли сир підрум’яниться і покриється золотою скоринкою, кабачки можна діставати. Вони готові.

7. Ну ось такі, дуже прості кабачки у нас вийшли. Золотисті, рум’яні, апетитні.

Якщо взяти сир з малою жирністю, то вони будуть ще й дієтичні.

Можна подавати з зеленню, з соусами. Так і з м’ясом вони будуть гарні.

Приємного апетиту!

  1. Відео — Кабачки по селянськи. Кабачки в духовці з помідорами

Приємного апетиту!