Кабачки в духовці, це зовсім інший смак, ніж у кабачків , наприклад смажених. Тільки кабачки в духовці можуть бути такими хрусткими, засмаженими. У сковороді, як правило, всі овочі тушатся, а не смажаться.
У минулій статті я давав кілька рецептів приготування кабачків і в ній же є посилання на інші мої рецепти з кабачками. Але ось кабачки в духовці найпростіші тільки тут
Прості і смачні страви з кабачків в духовці , покрокові рецепти з фото
Як я вже написав, у цій статті, правлять бал кабачки в духовці. Це дуже прості рецепти, які кожен може приготувати дуже швидко. У наступній статті я дам більш складні рецепти приготування кабачків. З більш насиченим змістом. А ці рецепти для тих, хто любить кабачки, але готувати припадає на швидку руку.
Меню:
- Кабачки з прованськими травами і сиром
- Хрусткі підготовлені кабачки в пакеті
- Швидкі кабачки з сиром
- Відео — Кабачки по-селянськи
-
Кабачки в духовці з прованськими травами і сиром
Інгредієнти:
- Кабачки — 1 кг
- Сир пармезан — 70 р.
- Сіль, перець,
- Часник гранульований
- Прованські трави
- Олія рослинна
Приготування:
1. Кабачки миємо, обсушуємо. Обрізаємо кінчики з двох сторін. Нарізаємо кабачки кружечками, товщиною десь 1 див.
2. Кабачки щедро солимо, ретельно перемішуємо, перекладаємо в друшляк і ставимо друшляк в миску, щоб туди і виливався сік з кабачків.
3. Кабачки просолились і з них пішла зайва волога. Викладаємо кабачки на столове паперовий рушник в два шари. Зверху ми їх промокнем теж паперовим рушником.
4. Форму, в якій будемо запікати кабачки, застеляємо фольгою. Можна звичайно не застеляти. Просто так зручніше, форма залишиться чистою. Фольгу збризкуємо рослинним маслом. Добре якщо у вас є розпилювач, якщо ні, капніть і розподіліть масло пензликом по всій формі.
5. Кружечки кабачків на фольгу викладаємо у форму, перчимо за смаком, посипаємо прованськими травами і посипаємо сухим часником. Можна добре подрібнити свіжий часник і використовувати його, але ми для швидкості, взяли сухий часник. Ну і ще у нього не такий різкий смак як у свіжого, а запах надає.
6. Кожен шматочок посипаючи сиром пармезан.
7. Духовку ми розігріли до 220° С і відправляємо туди кабачки на 15 хвилин. Якщо у вас слабенька духовка і кабачки не зарум’янилися за 15 хвилин, або потримайте ще трохи, або включіть верхній гриль хвилинки на 2-3 і потримайте під грилем.
8. Виймаємо з духовки деко. Наші кабачки готові.
Подивіться які вони вийшли рум’яні. Зверху покриті хрусткою скоринкою.
Викладаємо на блюдо, прикрасити зеленню і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
-
Хрусткі кабачки в духовці підготовлені в пакеті
Всі інгредієнти тільки для прикладу. Ви можете приготувати так не 2 кабачка, а 10. Тому беріть все пропорційно ваших задумів.
Інгредієнти:
- Кабачки — 2 шт.
- Рослинна олія
- Улюблені приправи
- Борошно
- Целофанові пакети нові — 2 шт.
- Сіль
Приготування:
1. Кабачки миємо, промокнувши паперовими рушниками. Якщо кабачки молоді, свіжі, шкірку можна не очищати.
2. Включаємо духовку на 200°. Деко на якому будемо готувати кабачки, залишаємо в духовці. Він теж повинен бути гарячим.
3. Кабачки нарізаємо на кружечки товщиною приблизно 1 см
4. В целофановий пакет насипте спеції. Улюблені ваші трави. Це можуть бути прованські трави, італійські, ну і будь-які інші. У цьому рецепті краще використовувати сухі товчені спеції. Всі ці спеції продаються у магазинах. Додаємо до спецій сіль.
5. Висипаємо в цей же мішок кілька столових ложок борошна, щоб у ній обвалялись кабачки. Закриваємо пакет у горлечка, щоб нічого не прокидалося і струшуючи і перевертаючи пакет, перемішуємо все всередині.
6. Відправляємо до суміші борошна та спецій нарізані кабачки. Не набивайте повний пакет.
7. Дуже важливо, щоб коли ви закриєте пакет, всередині залишався повітря. І щоб можна було вільно перемішувати кабачки з борошном.
8. Гарячий деко виймаємо з духовки, будьте акуратні, не забудьте надіти товсті рукавиці. Змащуємо деко рослинним маслом за допомогою пензлика.
9. З пакету дістаємо кабачки, вони чудово обвалены в борошні і викладаємо їх на деко. Відправляємо деко в духовку на 12 хвилин.
10. Дістаємо деко через 12 хвилин і перевертаємо кабачки. Ви можете протримати деко в духовці трохи довше, дивіться по готовності. Перевернувши кабачки, деко знову ставимо в духовку, на саму верхню позицію і вмикаємо на 2-3 хвилинки верхній гриль, щоб вони підрум’янилися.
11. Кабачки в духовці підрум’янилися. Виймаємо з духовки, знімаємо кабачки з дека і викладаємо на тарілку.
Кабачки у нас вийшли ну дуже хрусткими. Смачними.
Подавайте зі сметаною або будь-яким улюбленим соусом.
Приємного апетиту!
-
Дуже швидкі кабачки в духовці з сиром
Інгредієнти:
- Кабачки — 4-5 шт.
- Твердий сир
Приготування:
1. Кабачки вибираємо найменші які знайдете. Чим менше, тим краще. Кабачки миємо і обрізаємо кінчики з двох сторін. Кабачки розрізаємо вздовж на дві половини.
2. Викладаємо кабачки на деко, на якому будемо смажити.
3. Тепер беремо сир і нарізаємо його тонкими пластинами.
4. Сир викладаємо на кабачки.
5. Відправляємо кабачки з сиром у духовку на 10-20 хвилин, залежно від духовки.
6. Коли сир підрум’яниться і покриється золотою скоринкою, кабачки можна діставати. Вони готові.
7. Ну ось такі, дуже прості кабачки у нас вийшли. Золотисті, рум’яні, апетитні.
Якщо взяти сир з малою жирністю, то вони будуть ще й дієтичні.
Можна подавати з зеленню, з соусами. Так і з м’ясом вони будуть гарні.
Приємного апетиту!
-
Відео — Кабачки по селянськи. Кабачки в духовці з помідорами
Приємного апетиту!