Кабачки. Рецепти приготування кабачків швидко і смачно

Рецепти приготування кабачків я вже давав кілька разів. Але кабачок такий овоч, що з ним рецепти можна давати хоч через день і всі вони будуть корисними і смачними. Як наприклад ці пару рецептів. Тому що це напевно єдиний овоч настільки нейтральний до інших продуктів, що його можна готувати з тим, що у вас є під рукою.

Особливо поширені оладки з кабачків. Їм я посвітив дві статті. Просто оладки з кабачків і рецепти оладки з кабачків. Ви їх знайдете за посиланням. Дуже часто готують кабачки в духовці, такий рецепт я теж давав.

Ну подивилися ті рецепти, тепер давайте розглянемо нові.

Як приготувати кабачки. Швидкі і смачні рецепти приготування кабачків

У цій статті розглянемо рецепти найпростіших страв з кабачків, але смачних і корисних. Ще рецепти я постараюся дати в найближчій статті і може бути навіть не однієї.

Будь ласка зверніть увагу — кількість інгредієнтів вказана для орієнтування. У кожного кабачки своїх розмірів, інші інгредієнти теж. Покладайтеся на свою розумність, а орієнтування у вас є.

Меню:

  1. Блюдо з кабачків на гарнір або як самостійне блюдо
  2. Як смачно приготувати кабачки з соусом
  3. Найпростіший рецепт страви з кабачків з часником
  4. Відео -Тушковані кабачки — Смачно і Просто
  1. Блюдо з кабачків на гарнір або як самостійне блюдо

Інгредієнти:

  • Кабачки невеликі — середні — 2-3 шт.
  • Морква невелика — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 середня головка
  • Часник — 3-5 зубчиків.
  • Сіль, перець
  • Цукор — щіпка

Приготування:

1. Кабачки помиємо, очистимо шкірку і наріжемо середніми кубиками.

2. Головку цибулі очистимо, разрежем навпіл, потім кожну половинку разрежем ще навпіл і нарізаємо невеликими четвертинками.

3. У розігріту сковороду наливаємо олію. Особливо багато масла не треба, але і тільки помазати маслом сковороду , не піде. Кабачки люблять масло і з задоволенням його поглинають. Масло розігріваємо.

4. Цибулю викладаємо на сковороду і обсмажуємо , поки не зарум’яниться.

5. Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до подрумяненному луку.

6. Коли морква стане трохи м’якою, викладаємо в сковороду нарізані кабачки. Обсмажуємо на сильному вогні, не закриваючи кришкою перші 5 хвилин. Обережно перемішуйте кабачки, щоб не вийшла каша.

7. Солимо, не соліть занадто сильно. Кабачки ужариваются, їх стане менше. Враховуйте це. Посипаємо перцем за смаком. Знову акуратно перемішуємо. Через пару хвилин додаємо дрібно нарізаний часник. Я зазвичай додаю 3-4 зубчики, ви додайте за смаком.

8. Продовжуємо обсмажувати кабачки без кришки, систематично помішуючи. Наші кабачки практично готові. У самому кінці додаємо нарізану зелень петрушки, також можна ще додати зелень кропу. Додаємо для поліпшення смаку, щіпку цукру.

9. Якщо ви бачите, що кабачки у вас стали м’якими, трохи зарум’янилися, тобто готові, то вимикайте вогонь, закрийте кришкою і дайте постояти їм ще кілька хвилин, щоб настоялися усіма смаками.

10. Якщо ж вони у вас дійшли не зовсім, закрийте кришкою і залиште постояти на 3-5 хвилин на маленькому вогні. Після чого зніміть сковороду і нехай постоять ще пару хвилин під кришкою. Якщо хочете, щоб кабачки залишилися цілими шматочками, а не кашею, не перетушите їх. Весь час дивіться за ними.

Готові Кабачки. Прикрасьте листочком зелені і можна подавати на стіл, і як гарнір, і як окрему страву.

Приємного апетиту!

  1. Як смачно приготувати кабачки з соусом

Інгредієнти:

  • Кабачки
  • Рослинна олія
  • Класичний йогурт
  • Сіль, перець
  • Часник — 1-2 зубчики

Приготування:

1. Помиті і очищені кабачки нарізаємо кружальцями, товщиною приблизно 1 см

2. Нарізані кабачки, солимо і пензликом змащуємо оливковою або будь-яким рослинним маслом з двох сторін. Це для того, щоб кабачки не були дуже олійними, щоб масло розподілилося по всій поверхні кабачків рівномірно, так і масла піде менше.

3. Ми будемо готувати на грилі. Але, звичайно, можна використовувати і спеціальну сковороду, і просту сковороду, тільки її треба добре розігріти.

4. Посолені і обмазані олією викладаємо кабачки на розігрітий гриль і опускаємо кришку, яка теж вже нагрілася. На обжарку піде 2-3 хвилини. Якщо ви смажите на будь сковороді, вам доведеться перевертати кабачки і обсмажувати з двох сторін.

Поки смажаться кабачки приготуємо соус.

5. Візьмемо кілька ложечок класичного, без добавок, йогурту (беріть стільки, щоб вистачило на ваші кабачки) і викладаємо в глибоку невелику чашку. Натираємо один зубчик часнику, так як ми готуємо соусу трохи, на дрібної тертці чи можна видавити його через часниковий прес.

6. Трошки соус підсолимо, щоб він не був прісним і поперчити за смаком. Все добре перемішуємо і наш соус готовий.

7. Тим часом наші кабачки також підсмажилися. Спробуйте їх придушити виделкою, якщо вони у вас ще жорсткуваті, потримайте на вогні ще трохи.

8. Викладаємо кабачки на тарілку.

9. В середину ставимо вазочку, викладаємо в неї наш соус, прикрашаємо порізаною зеленню петрушки і подаємо.

Вийшло дуже красиво і смачно.

Приємного апетиту!

  1. Найпростіший рецепт страви з кабачків з часником

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 шт.
  • Часник за смаком
  • Рослинна олія
  • Сіль перець

Приготування:

1. Кабачок у нас молодий, молочний так сказати і свіжий, щойно з грядки. Нарізаємо кабачок на гуртки приблизно 0,5 см. товщиною і розрізаємо їх навпіл.

2. Нагріваємо сковороду наливаємо в неї рослинне масло. Розігріваємо масло і викладаємо в нього нарізані кабачки. Обсмажуємо на сильному вогні, до тих пір, поки кабачки не зарум’яняться з одного боку.

3. Коли кабачки зарум’яняться, перевертаємо їх і обсмажуємо іншу сторону.

4. Як тільки кабачки обжарились, беремо глибоку тарілку, викладаємо шар кабачків.

5. На кабачки видавлюємо часник.

6. Зверху викладаємо другий шар обсмажених кабачків. Посипаємо сіллю і знову видавлюємо часник на кабачки.

7. Накриваємо зверху другий тарілкою і струшуємо обидві тарілки, перемішуючи кабачки з часником і сіллю.

Ми не завжди розрізаємо гуртки кабачків навпіл, іноді залишаємо їх цілими. Від цього вони не стають гіршими.

Викладаємо кабачки на порційні тарілки. Додаємо шматочки огірків і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

  1. Відео -Тушковані кабачки — Смачно і Просто

Приємного апетиту!