Кабачки. Рецепти приготування кабачків швидко і смачно

Як смачно приготувати кабачки з соусом

Інгредієнти:

  • Кабачки
  • Рослинна олія
  • Класичний йогурт
  • Сіль, перець
  • Часник — 1-2 зубчики

Приготування:

1. Помиті і очищені кабачки нарізаємо кружальцями, товщиною приблизно 1 см

2. Нарізані кабачки, солимо і пензликом змащуємо оливковою або будь-яким рослинним маслом з двох сторін. Це для того, щоб кабачки не були дуже олійними, щоб масло розподілилося по всій поверхні кабачків рівномірно, так і масла піде менше.

3. Ми будемо готувати на грилі. Але, звичайно, можна використовувати і спеціальну сковороду, і просту сковороду, тільки її треба добре розігріти.

4. Посолені і обмазані олією викладаємо кабачки на розігрітий гриль і опускаємо кришку, яка теж вже нагрілася. На обжарку піде 2-3 хвилини. Якщо ви смажите на будь сковороді, вам доведеться перевертати кабачки і обсмажувати з двох сторін.

Поки смажаться кабачки приготуємо соус.

5. Візьмемо кілька ложечок класичного, без добавок, йогурту (беріть стільки, щоб вистачило на ваші кабачки) і викладаємо в глибоку невелику чашку. Натираємо один зубчик часнику, так як ми готуємо соусу трохи, на дрібної тертці чи можна видавити його через часниковий прес.

6. Трошки соус підсолимо, щоб він не був прісним і поперчити за смаком. Все добре перемішуємо і наш соус готовий.

7. Тим часом наші кабачки також підсмажилися. Спробуйте їх придушити виделкою, якщо вони у вас ще жорсткуваті, потримайте на вогні ще трохи.

8. Викладаємо кабачки на тарілку.

9. В середину ставимо вазочку, викладаємо в неї наш соус, прикрашаємо порізаною зеленню петрушки і подаємо.

Вийшло дуже красиво і смачно.

Приємного апетиту!