Кабачки. Рецепти приготування кабачків швидко і смачно

Меню:

  1. Блюдо з кабачків на гарнір або як самостійне блюдо
  2. Як смачно приготувати кабачки з соусом
  3. Найпростіший рецепт страви з кабачків з часником
  4. Відео -Тушковані кабачки — Смачно і Просто
  1. Блюдо з кабачків на гарнір або як самостійне блюдо

Інгредієнти:

  • Кабачки невеликі — середні — 2-3 шт.
  • Морква невелика — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 середня головка
  • Часник — 3-5 зубчиків.
  • Сіль, перець
  • Цукор — щіпка

Приготування:

1. Кабачки помиємо, очистимо шкірку і наріжемо середніми кубиками.

2. Головку цибулі очистимо, разрежем навпіл, потім кожну половинку разрежем ще навпіл і нарізаємо невеликими четвертинками.

3. У розігріту сковороду наливаємо олію. Особливо багато масла не треба, але і тільки помазати маслом сковороду , не піде. Кабачки люблять масло і з задоволенням його поглинають. Масло розігріваємо.

4. Цибулю викладаємо на сковороду і обсмажуємо , поки не зарум’яниться.

5. Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до подрумяненному луку.

6. Коли морква стане трохи м’якою, викладаємо в сковороду нарізані кабачки. Обсмажуємо на сильному вогні, не закриваючи кришкою перші 5 хвилин. Обережно перемішуйте кабачки, щоб не вийшла каша.

7. Солимо, не соліть занадто сильно. Кабачки ужариваются, їх стане менше. Враховуйте це. Посипаємо перцем за смаком. Знову акуратно перемішуємо. Через пару хвилин додаємо дрібно нарізаний часник. Я зазвичай додаю 3-4 зубчики, ви додайте за смаком.

8. Продовжуємо обсмажувати кабачки без кришки, систематично помішуючи. Наші кабачки практично готові. У самому кінці додаємо нарізану зелень петрушки, також можна ще додати зелень кропу. Додаємо для поліпшення смаку, щіпку цукру.

9. Якщо ви бачите, що кабачки у вас стали м’якими, трохи зарум’янилися, тобто готові, то вимикайте вогонь, закрийте кришкою і дайте постояти їм ще кілька хвилин, щоб настоялися усіма смаками.

10. Якщо ж вони у вас дійшли не зовсім, закрийте кришкою і залиште постояти на 3-5 хвилин на маленькому вогні. Після чого зніміть сковороду і нехай постоять ще пару хвилин під кришкою. Якщо хочете, щоб кабачки залишилися цілими шматочками, а не кашею, не перетушите їх. Весь час дивіться за ними.

Готові Кабачки. Прикрасьте листочком зелені і можна подавати на стіл, і як гарнір, і як окрему страву.

Приємного апетиту!