Найпростіший рецепт страви з кабачків з часником
Інгредієнти:
- Кабачок — 1 шт.
- Часник за смаком
- Рослинна олія
- Сіль перець
Приготування:
1. Кабачок у нас молодий, молочний так сказати і свіжий, щойно з грядки. Нарізаємо кабачок на гуртки приблизно 0,5 см. товщиною і розрізаємо їх навпіл.
2. Нагріваємо сковороду наливаємо в неї рослинне масло. Розігріваємо масло і викладаємо в нього нарізані кабачки. Обсмажуємо на сильному вогні, до тих пір, поки кабачки не зарум’яняться з одного боку.
3. Коли кабачки зарум’яняться, перевертаємо їх і обсмажуємо іншу сторону.
4. Як тільки кабачки обжарились, беремо глибоку тарілку, викладаємо шар кабачків.
5. На кабачки видавлюємо часник.
6. Зверху викладаємо другий шар обсмажених кабачків. Посипаємо сіллю і знову видавлюємо часник на кабачки.
7. Накриваємо зверху другий тарілкою і струшуємо обидві тарілки, перемішуючи кабачки з часником і сіллю.
Ми не завжди розрізаємо гуртки кабачків навпіл, іноді залишаємо їх цілими. Від цього вони не стають гіршими.
Викладаємо кабачки на порційні тарілки. Додаємо шматочки огірків і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!