Ікра з баклажанів на зиму і не тільки, рецепти -пальчики оближеш

Ікра з баклажанів на зиму з морквою і оцтом

Інгредієнти:

  • Баклажани — 3 кг.
  • Помідори — 2 кг.
  • Морква — 1 кг
  • Перець солодкий зелений — 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста — 1 кг.
  • Рослинне масло — 300 — 400 гр.
  • Харчова оцтова кислота 70% — 1 ст. л.( або 100мл. оцту 9%)
  • Вода — 250 мл
  • Сіль — 2 — 3 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.

Приготування:

1. Миємо всі овочі. Чистимо моркву і цибулю. Банки і кришки у нас вже простерилізовані.

Банки моєму з содою або гірчицею, не застосовуючи хімічних засобів для миття. Ставимо банки в холодну духовку. Включаємо духовку на температуру 120°-130°. Після нагріву до заданої температури, прогріваємо ще 5-7 хвилин. Якщо великі банки, 15-20 хвилин.

Кришки заливаємо окропом на 5-7 хвилин.

2. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Якщо у вас такої немає, можна натерти на звичайної крупній тертці.