Ікра з баклажанів на зиму з морквою і оцтом
Інгредієнти:
- Баклажани — 3 кг.
- Помідори — 2 кг.
- Морква — 1 кг
- Перець солодкий зелений — 1 кг.
- Цибуля ріпчаста — 1 кг.
- Рослинне масло — 300 — 400 гр.
- Харчова оцтова кислота 70% — 1 ст. л.( або 100мл. оцту 9%)
- Вода — 250 мл
- Сіль — 2 — 3 ст. л.
- Цукор — 1 ст. л.
Приготування:
1. Миємо всі овочі. Чистимо моркву і цибулю. Банки і кришки у нас вже простерилізовані.
Банки моєму з содою або гірчицею, не застосовуючи хімічних засобів для миття. Ставимо банки в холодну духовку. Включаємо духовку на температуру 120°-130°. Після нагріву до заданої температури, прогріваємо ще 5-7 хвилин. Якщо великі банки, 15-20 хвилин.
Кришки заливаємо окропом на 5-7 хвилин.
2. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Якщо у вас такої немає, можна натерти на звичайної крупній тертці.