Меню:
- Баклажанна ікра з помідорами та болгарським перцем
- Ікра з морквою і оцтом з баклажанів на зиму
- Відео — Дуже смачна ікра баклажанна
-
Ікра з баклажанів з помідорами та болгарським перцем
Інгредієнти:
- Баклажани — 2 кг.
- Болгарський перець — 3 шт.
- Помідори — 2 шт.
- Ріпчаста цибуля — 3 головки
- Сіль, перець чорний мелений — за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Томатна паста — 2 ст. л.
- Цукор — 1 ст. л.
Приготування:
1. Всі овочі миємо й обсушуємо (даємо просто час обсохнути або промокаємо паперовими рушниками).
2. У баклажанів обрізаємо плодоніжки і очистити шкірку. Нарізаємо баклажани уздовж на пластини і потім нарізаємо на дрібні кубики. Викладаємо їх в глибоку чашку, присипаємо сіллю (десь 1 столова ложка з верхом) так, щоб вони не були занадто солоними.
3. Заливаємо звичайною холодною водою. Перемішуємо, притапливая трохи баклажани, так як вони плавають на поверхні, треба занурити їх у воду і відставляємо на 15-20 хвилин, щоб з них вийшла гіркота.
В даний час виведено і продаються багато сортів, які не дають гіркоти. Якщо баклажани з вашого городу або ви точно знаєте, що куплені вами, не гірчать, тоді можна пропустити крок їх вимочування.
4. Помідори очищаємо від шкірки (можна попередньо їх занурити в окріп на пару хвилин, зробивши перед цим хрестоподібний надріз, тоді вони очистяться дуже легко) і натираємо на дрібній тертці. Відставляємо поки в сторону.
5. Болгарський перець розрізаємо на половинки, очищаємо від насіння, видаляємо плодоніжки з хвостиком. Нарізаємо соломкою. Якщо перець був дуже великий, половинки розрізаємо на 2 частини і отримані четвертинки нарізаємо соломкою.
6. Цибулю очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, потім ще навпіл і нарізаємо тонкими півкільцями.