Ікра з баклажанів на зиму і не тільки, рецепти -пальчики оближеш

Меню:

  1. Баклажанна ікра з помідорами та болгарським перцем
  2. Ікра з морквою і оцтом з баклажанів на зиму
  3. Відео — Дуже смачна ікра баклажанна
  1. Ікра з баклажанів з помідорами та болгарським перцем

Інгредієнти:

  • Баклажани — 2 кг.
  • Болгарський перець — 3 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 3 головки
  • Сіль, перець чорний мелений — за смаком
  • Рослинна олія для смаження
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.

Приготування:

1. Всі овочі миємо й обсушуємо (даємо просто час обсохнути або промокаємо паперовими рушниками).

2. У баклажанів обрізаємо плодоніжки і очистити шкірку. Нарізаємо баклажани уздовж на пластини і потім нарізаємо на дрібні кубики. Викладаємо їх в глибоку чашку, присипаємо сіллю (десь 1 столова ложка з верхом) так, щоб вони не були занадто солоними.

3. Заливаємо звичайною холодною водою. Перемішуємо, притапливая трохи баклажани, так як вони плавають на поверхні, треба занурити їх у воду і відставляємо на 15-20 хвилин, щоб з них вийшла гіркота.

В даний час виведено і продаються багато сортів, які не дають гіркоти. Якщо баклажани з вашого городу або ви точно знаєте, що куплені вами, не гірчать, тоді можна пропустити крок їх вимочування.

4. Помідори очищаємо від шкірки (можна попередньо їх занурити в окріп на пару хвилин, зробивши перед цим хрестоподібний надріз, тоді вони очистяться дуже легко) і натираємо на дрібній тертці. Відставляємо поки в сторону.

5. Болгарський перець розрізаємо на половинки, очищаємо від насіння, видаляємо плодоніжки з хвостиком. Нарізаємо соломкою. Якщо перець був дуже великий, половинки розрізаємо на 2 частини і отримані четвертинки нарізаємо соломкою.

6. Цибулю очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, потім ще навпіл і нарізаємо тонкими півкільцями.