Ікра з баклажанів на зиму і не тільки, рецепти -пальчики оближеш

Починаємо смажити овочі

7. Ставимо сковороду На плиту, наливаємо трохи олії і розігріваємо його. Масло розігрілося, викладаємо в нього лук. Обсмажуємо цибулю до рум’яного кольору.

8. Цибуля обжарился. Викладаємо до нього нарізані і віджаті від води баклажани, болгарський перець і протерті помідори. Все добре перемішати і будемо тушкувати 30-40 хвилин. Під час гасіння з’явиться рідина. Вона повинна випаруватися і овочі повинні трохи підсмажитися. Обсмажуємо овочі періодично помішуючи.

9. Через 40 хвилин овочі готові, добре обжарились, поміняли колір.

10. Додаємо в них томатну пасту, сіль, цукор, чорний мелений перець. Все знову добре перемішуємо. Коли будете додавати сіль, згадайте, що ви вже солили баклажани. Цукор, сіль, перець, додайте за смаком.

Любите солоденьку ікру, додайте цукор. Любите гостреньку, додайте перець.

11. Обсмажуємо, помішуючи, ще 5-7 хвилин.

12. Через 5 хвилин наша ікра з баклажанів готова. Вона вийшла гарна і дуже смачна.

Їсти ікру можна як гарячу так і холодну.

Подавати ікру можна з будь-якими м’ясними, рибними, овочевими стравами.

Приємного апетиту!