Відмінний святковий рецепт приготування цілого гусака, фаршированого гречкою.
Інгредієнти
-
1 шт.
— гусак (близько 4 кг.)
-
1 чашка
— гречана крупа
-
2-3 скибочки
— сало (копчене)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 гілочки
— петрушка
-
1 ст. л.
— шавлія (сушений)
-
за смаком
— перець (свіжозмелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування гусака ставимо за духовку на 200 градусів. Тушку гусака моєму і висушуємо паперовими рушниками. Натираємо сіллю, шавлією і свіжомеленим перцем.
Гречку відварюємо в солоній воді з розрахунку 1 чашка крупи до 2 чашках води. Додаємо в готову гречку нарізану цибулю, петрушку, копчене сало і перець. Перемішуємо.
Підготовленою гречкою забиваємо порожнину гусака, зашиваємо або скріплюємо зубочистками.
Викладаємо тушку гусака на змащений маслом деко і відправляємо в духовку на 2,5 години. Якщо гусак починає сильно зажариваться, то накриваємо на деякий час фольгою. Раз в 30 хвилин виймаємо гусака і поливаємо соком з дна дека. Після 2,5 години вимикаємо духовку і залишаємо гусака доходити ще 30 хвилин.
Готового ароматного гусака викладаємо на тарілку, видаляємо зубочистки, виймаємо гречку і подаємо. Приємного апетиту!