Гусак з гречкою


Відмінний святковий рецепт приготування цілого гусака, фаршированого гречкою.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — гусак (близько 4 кг.)

  • 1 чашка

    — гречана крупа

  • 2-3 скибочки

    — сало (копчене)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 1 ст. л.

    — шавлія (сушений)

  • за смаком

    — перець (свіжозмелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування гусака ставимо за духовку на 200 градусів. Тушку гусака моєму і висушуємо паперовими рушниками. Натираємо сіллю, шавлією і свіжомеленим перцем.

    Гречку відварюємо в солоній воді з розрахунку 1 чашка крупи до 2 чашках води. Додаємо в готову гречку нарізану цибулю, петрушку, копчене сало і перець. Перемішуємо.


    Підготовленою гречкою забиваємо порожнину гусака, зашиваємо або скріплюємо зубочистками.


    Викладаємо тушку гусака на змащений маслом деко і відправляємо в духовку на 2,5 години. Якщо гусак починає сильно зажариваться, то накриваємо на деякий час фольгою. Раз в 30 хвилин виймаємо гусака і поливаємо соком з дна дека. Після 2,5 години вимикаємо духовку і залишаємо гусака доходити ще 30 хвилин.

    Готового ароматного гусака викладаємо на тарілку, видаляємо зубочистки, виймаємо гречку і подаємо. Приємного апетиту!