Смажена качка


Відмінний рецепт приготування ароматної смаженої в духовці качки.

Інгредієнти

  • 6 частин

    — качка (крила, грудка, ніжки)

  • 150 гр.

    — сало (копчене)

  • 3 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 5 зубчиків

    — часник

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — чебрець (мелений)

  • 1 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 3 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування ароматної качки ставимо за духовку на 180 градусів.

    Качину грудку ріжемо навпіл і всі частини, натираємо сіллю, посипаємо чебрецем і перцем.


    Форму натираємо маслом, викладаємо рівномірно нарізане копчене сало.


    Викладаємо зверху підготовлені шматки качки.


    Розкладаємо навколо шматків качки нарізану цибулю і часник, наливаємо 100 мл. води.


    Накриваємо підготовлену качку фольгою і відправляємо в духовку на 1 годину 45 хвилин.


    Звільняємо від фольги, поливаємо шматки соком з дна і запікаємо ще 15 хвилин до рум’яної скоринки.

    Гарячу запашну качку розкладаємо по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!