Відмінний рецепт приготування ароматної смаженої в духовці качки.
Інгредієнти
-
6 частин
— качка (крила, грудка, ніжки)
-
150 гр.
— сало (копчене)
-
3 шт.
— цибуля ріпчаста
-
5 зубчиків
— часник
-
5 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— чебрець (мелений)
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
3 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування ароматної качки ставимо за духовку на 180 градусів.
Качину грудку ріжемо навпіл і всі частини, натираємо сіллю, посипаємо чебрецем і перцем.
Форму натираємо маслом, викладаємо рівномірно нарізане копчене сало.
Викладаємо зверху підготовлені шматки качки.
Розкладаємо навколо шматків качки нарізану цибулю і часник, наливаємо 100 мл. води.
Накриваємо підготовлену качку фольгою і відправляємо в духовку на 1 годину 45 хвилин.
Звільняємо від фольги, поливаємо шматки соком з дна і запікаємо ще 15 хвилин до рум’яної скоринки.
Гарячу запашну качку розкладаємо по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!