Простий рецепт ароматної картоплі в мундирі, фаршированого копченої свинячої грудинкою і сиром.
Інгредієнти
-
4 шт.
— картопля
-
100 гр.
— свинина (копчена грудинка)
-
50 гр.
— сир (твердий)
-
2 гілочки
— петрушка
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Картоплю середнього розміру в шкірці дуже добре миємо, висушуємо і обертаємо фольгою.
Викладаємо підготовлену картоплю у фользі на деко з папером і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину. На готовність картоплю перевіряємо ножем, якщо ніж не входить вільно, то запікаємо ще 10 хвилин.
Копчену свинячу грудинку з сиром нарізаємо невеликими шматочками. Підготовлені шматочки грудинки обсмажуємо 2-3 хвилини.
На готовому печеному картоплі у фользі робимо акуратно хрестоподібні неглибокі надрізи, розкриваємо разом з фольгою, чайною ложкою виймаємо м’якоть, але не дуже глибоко, посипаємо сіллю і перцем.
Підготовлену грудинку з сиром ділимо на 4 частини. У кожен печену картоплю викладаємо по 1 частини копченої грудинки, нарізану петрушку і зверху по 1 частини шматочків сиру. Запікаємо смачну картоплю при 200 градусах 6-10 хвилин, поки сир не підсмажиться. Ароматний фарширований картопля подаємо гарячим. Приємного апетиту!