Фарширований картопля


Простий рецепт ароматної картоплі в мундирі, фаршированого копченої свинячої грудинкою і сиром.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — картопля

  • 100 гр.

    — свинина (копчена грудинка)

  • 50 гр.

    — сир (твердий)

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Картоплю середнього розміру в шкірці дуже добре миємо, висушуємо і обертаємо фольгою.


    Викладаємо підготовлену картоплю у фользі на деко з папером і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину. На готовність картоплю перевіряємо ножем, якщо ніж не входить вільно, то запікаємо ще 10 хвилин.

    Копчену свинячу грудинку з сиром нарізаємо невеликими шматочками. Підготовлені шматочки грудинки обсмажуємо 2-3 хвилини.


    На готовому печеному картоплі у фользі робимо акуратно хрестоподібні неглибокі надрізи, розкриваємо разом з фольгою, чайною ложкою виймаємо м’якоть, але не дуже глибоко, посипаємо сіллю і перцем.

    Підготовлену грудинку з сиром ділимо на 4 частини. У кожен печену картоплю викладаємо по 1 частини копченої грудинки, нарізану петрушку і зверху по 1 частини шматочків сиру. Запікаємо смачну картоплю при 200 градусах 6-10 хвилин, поки сир не підсмажиться. Ароматний фарширований картопля подаємо гарячим. Приємного апетиту!