Ароматні домашні медові пряники з додаванням в тісто невеликої кількості імбиру, гвоздики, кориці і кардамона. Готові пряники покриваємо глазур’ю із збитих білків та цукрової пудри.
Інгредієнти
Для пряників:
-
700 гр.
— борошно (вищий сорт)
-
400 гр.
— мед
-
210 гр.
— вершкове масло
-
50 гр.
— цукрова пудра
-
25 гр.
— сода (харчова)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2 гр.
— імбир (натертий)
-
2 гр.
— гвоздика (мелена)
-
2 гр.
— кардамон (мелений)
-
2 гр.
— кориця (мелена)
Для глазурі:
-
3 шт.
— куряче яйце (білок)
-
160 гр.
— цукрова пудра
Рецепт приготування
Для приготування медових пряників ставимо за духовку на 200 °С і вистилаємо деко пекарської папером.
У миску міксера викладаємо розм’якшене вершкове масло, мед і цукрову пудру.
Збиваємо заготовку для пряників до однорідного стану.
Додаємо яйця і ще добре збиваємо.
В іншій мисці змішуємо борошно з кардамоном, натертим імбиром, корицею і содою.
Додаємо порціями в заготовку для пряників підготовлену борошно і замішуємо однорідне тісто.
Готове медове тісто загорнути плівкою і йдіть в холодильник на 15 хвилин.
Охолоджене тісто розгортаємо в циліндр.
Нарізаємо на шматочки по 25 гр. (50-52 шт.).
Кожен шматочок розкачуємо долонями в кульку.
Сминаем в коржик.
Підготовлені коржі викладаємо на деко.
Відправляємо медові пряники у духовку на 9-10 хвилин, поки не стануть рум’яними.
Для глазурі яєчні білки збиваємо з цукровою пудрою до густоти.
Охолоджені пряники тримаємо за дно пальцями і занурюємо в підготовленій білкової глазурі.
Для краси формуємо виделкою нерівності.
Викладаємо ароматні пряники на деко і висушуємо глазур на пряниках в духовці при 40 градусах до повного затвердіння.
Подаємо ароматні медові пряники з улюбленим гарячим напоєм. Приємного апетиту!