Рецепт приготування ароматної тушкованої баранини з солодким перцем, коренем селери, цибулею-пореєм, морквою у вершковому соусі.
Інгредієнти
-
700 гр.
— баранина (без кісток або 1,5 кг на кістки)
-
3 шт.
— перець (солодкий жовтий)
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— зелена цибуля (порей)
-
1/2 шт.
— селера (корінь)
-
5 гілочок
— кріп
-
2 ст. л.
— оцет (9%)
-
2 ст. л.
— цукор
-
1/2 склянки
— вершки (жирні)
-
2 ст. л.
— борошно (пшеничне)
-
2 ст. л.
— вершкове масло
-
за смаком
— сіль
-
за смаком
— перець (мелений)
Рецепт приготування
-
М’ясо викладаємо в готовий соус, доводимо до кипіння. Посипаємо кропом, перемішуємо і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Якщо беремо баранину без кісток, нарізаємо м’ясо на кубики товщиною 1-2 див.
Викладаємо м’ясо в каструлю, заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і кип’ятимо протягом 5 хвилин.
Потім м’ясо зливаємо в друшляк, промиваємо під струменем холодної води. Викладаємо в каструлю і заливаємо знову водою, ледве покриваючи м’ясо. Доводимо до кипіння і кип’ятимо протягом 10 хвилин.
Очищаємо моркву, селеру, перець і нарізаємо на кубики 1х1 див. Цибулю-порей промиваємо, зрізаємо великі зелені листя і нарізаємо на шматочки шириною 2 див Кріп дрібно нарізаємо.
Додаємо до м’яса морква, селера, перець, цибулю порей і половину кропу. Солимо, перчимо і варимо на повільному вогні під кришкою протягом однієї години, поки м’ясо не стане ніжним.
Потім шумівкою виймаємо м’ясо з каструлі. У що залишився бульйон з овочами додаємо оцет, цукор, збиті вершки, масло і борошно. Все добре перемішуємо. Варимо протягом 10 хвилин, потім солимо і перчимо. Якщо вершковий соус виходить дуже густим, розбавляємо трохи водою.