Поки варяться овочі простерилизуем банки
У маленьку каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння і коли вода закипить, ставимо попередньо добре промиту баночку трохи навскоси у окріп, шийкою вниз і тримаємо приблизно 1 хвилину.
Цим способом можна користуватися коли потрібно зробити швидко. Але краще не поспішати і простерилізувати способом описаним в попередньому рецепті.
8. Ще киплячу аджику розливаємо в простерилізовані банки. Відразу ж закриваємо стерилізованими кришками і закатуємо.
9. Перевертаємо закатані банки кришками вниз і ставимо їх відразу на рушник. Перевіряємо не підтікають вони де-небудь. Закриваємо банки рушниками або ковдрою і залишаємо так до повного охолодження. Потім відправляємо на постійне місце зберігання.
Аджика на зиму вийшла у нас красивою, ароматною, густий, насиченою. Звичайно, ми відразу ж відклали частину, не консервували, а подали на стіл.
Не чекаючи зими хочеться відкрити ще баночку.
Приємного апетиту!