Аджика на зиму з помідорів і яблук, моркви і часнику, пекучого перцю і спецій
Ця приправа служить відмінною закускою з м’ясом, птицею, рибою, сиром, практично з будь-яким продуктом вона хороша. Навіть просто з хлібом. Готуємо.
Меню:
- Рецепт аджики з помідорів з часником і перцем на зиму з варінням
- Аджика з помідорів і часнику з гірким червоним перцем на зиму
- Рецепт оригінальної аджики на зиму
- Відео — Аджика з яблуками та морквою на зиму
-
Рецепт аджики з помідорів з часником і перцем на зиму з варінням
Інгредієнти:
Виходить приблизно 2,5 л готової приправи
- Помідори — 1,2 кг.
- Морква — 0,5 кг
- Болгарський перець — 0,5 кг
- Яблука — 0,5 кг
- Часник — 2 головки
- Пекучий перець за смаком — у нас 1 невеликий перчик
- Сіль — 1,5 ст. л.
- Цукор — 100 р.
- Рослинна олія — 125 мл
- Столовий оцет 9% — 125 мл
Приготування:
1. Всі овочі миємо й даємо обсохнути. Зважувати овочі будемо, коли очистимо й наріжемо.
2. Помідори прокручуємо на м’ясорубці і виливаємо в глибоку посуд для варіння. З помідорів шкірку можна зняти, ми зазвичай не знімаємо, для цього рецепта. Додаємо до помідорів прокручену також на м’ясорубці моркву.
3. Відправляємо туди ж прокручений солодкий перець, яблука, прокрученные з гірким перцем.
4. Додаємо сіль, цукор. Вливаємо олію. Добре все перемішуємо. У нас вийшла досить густа овочева маса.
5. Ставимо каструлю з цією масою на плиту і на повільному вогні доводимо до кипіння.
6. Варимо періодично помішуючи до бажаної густоти. Зазвичай варіння займає 2-3 години. За 15 хвилин до готовності додаємо рубаний часник. Перемішуємо і пробуємо на смак чогось не вистачає. Якщо вам здалася аджика не дуже гострою, в цей момент можете додати червоного меленого пекучого перцю за смаком.
7. Приблизно за пару хвилин до готовності вливаємо оцет. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
8. Гарячу аджику розливаємо в стерилізовані заздалегідь банки.
Стерилізуємо ми банки зазвичай в духовці.
Банки моєму з содою або гірчицею, не застосовуючи хімікатів. Ставимо їх у холодну духовку. Включаємо температуру 120°-130°. Після того як температура дійде до заданої, прогріваємо ще 5-7 хвилин. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо так банки, поки вони нам не знадобляться. Мається на увазі годину-півтора, а не через добу. Вони повинні стати сухими.
Кришки заливаємо окропом і тримаємо 5-7 хвилин.
9. Банки герметично закриваємо кришками, які у вас є. Це можуть бути металеві, які треба закочувати спеціальною машинкою або модні зараз і дійсно зручні гвинтові. Які закручуємо просто руками.
10. Відразу ж банки перевертаємо. Хочу нагадати, не ставте банки безпосередньо на стіл. Підкладіть рушник або дерев’яну дошку. Стіл може бути холодним для гарячих банок і вони можуть лопнути.
Закутуємо банки рушниками і даємо в такому вигляді повністю охолонути.
Зберігаємо банки в прохолодному місці. Але думаю, що таку заготовку можна зберігати при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!