Аджика на зиму оригінальний рецепт
Інгредієнти:
5 банок по 400 р.
- Помідори — 1.2 кг
- Часник — 1 головка ( 70 р.)
- Червоний гострий перець — 3-4 шт.
- Солодкий червоний перець — 400 г (2 шт.)
- Яблука середні — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 2 середні головки
- Морква — 300 р.
- Рослинне масло — 70 мл
- Оцет столовий 6% — 40 мл
- Цукор — 50 р.
- Сіль — 1 ст. л.
- Запашний перець мелений — 1/2 ч. л.
- Базилік і орегано сухі — 1 ч. л. ( за смаком) можна свіжі.
Приготування:
1. Готуємо всі овочі. Миємо, обсушуємо.
2. У помідорів вирізаємо плодоніжку і помідори розрізаємо на 2-4 частини. Яблука розрізаємо на кілька частин, залежно від розміру, щоб вони помістилися в м’ясорубку. Вирізаємо насіння, разом з ложем. Ми яблука не очищали від шкірки. Якщо ви знаєте, що у вас за яблука, можете теж не очищати, а якщо ви їх купили в магазині, то краще очистити.
3. Солодкий перець розрізаємо навпіл, якщо хочете на 4 частини, знову ж таки, щоб було зручно засовувати в м’ясорубку, видаляємо плодоніжки і насіння з прожилками. Червоний гострий перець всередині не чистимо, тільки обрізаємо кінчик з плодоніжкою. Якщо не любите гостре, то насіння теж видаліть.
4. Цибулю ріжемо на 3-4 частини і всі овочі пропускаємо через м’ясорубку.
5. У прокрученные овочі висипаємо цукор, вливаємо оцет, вливаємо олію. Додаємо трохи меленого запашного перцю, а також орегано і базилік.
6. Всю цю овочеву суміш викладаємо в каструлю, в якій будемо варити. Бажано, щоб каструля з товстим дном.
7. Додаємо столову ложку без верху солі, перемішуємо і ставимо на плиту.
8. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального, закриваємо кришкою і варимо 1 годину, періодично помішуючи.
9. По закінченні варіння, розкладаємо аджику по банкам.
10. Банки закручуємо і перевертаємо кришками вниз. Вкриваємо чим-небудь теплим і даємо повністю охолонути.
Наша оригінальна, запашна, зі спеціями аджика на зиму готова.
Приємного апетиту!