Ну що, дорогі мої, не впевнені, що можна приготувати? Щоб ваша родина і гості їли з великим задоволенням? Приготуйте з курячого рубленого м’яса котлети на сковороді! Запевняю, таке блюдо сподобається абсолютно всім, тільки і будете встигати додаткові порції організовувати! Такі котлети завжди виходять ніжними, соковитими, ароматними. Поживними і корисними! Їх легко готувати, часу йде мало. Насмажити такі може навіть починаюча господиня
Я пропоную вам розглянути кілька варіантів такого м’ясної страви. Їх можна приготувати різними способами. Нижче наведені рецепти котлет для смаження у сковорідці. Але це не обов’язкова умова. Їх, за даними рецептами, можна приготувати і по — іншому, в мультиварці або духовці. Просто часу може витратитися трохи більше зазначеного. Головне, обов’язково навчитеся робити смачну м’ясну масу по — любому з нижчеописаних рецептів. Довести до готовності їх ви зможете самостійно.
Також подивіться котлети з іншого м’яса. Порівняйте які смачніше.
Бажаю вам успіхів у приготуванні! Нехай ваша сім’я завжди буде ситою і задоволеною! А гості нехай постійно захоплюються стравами, приготованими вашими руками! Чудового всім дня!
Меню:
- Сирні курячі котлети з філе
- Рецепт рубаних курячих котлет з майонезом
- Рубані курино — грибні котлети на сковороді
- Котлети по — київськи на сковороді
- Котлети «Ніжність»з рубленого курячого філе
- Відео — рецепт курячих котлет з грибами і сиром
1.Сирні курячі котлети з філе
Нічого смачнішого не пробувала. Смак відмінний, якість на совість. Навіть діти, які погано їдять м’ясо, ні за що не відмовляться. Перевірено на особистому досвіді! Тому швидше на кухню. Дістаємо все необхідне і смажимо!
Складові:
- Куряча грудка – 1 шт.
- Петрушка, кріп – 1 пучок
- Кефір – 100 мілілітрів
- Крохмаль – 2 — 3 ст. л
- Сир твердий – 100 гр
- Цибуля ріпчаста – 30 грам
- Спеції – за смаком
Послідовність роботи:
1.Курку, при необхідності, промити. Нарізати, як можна дрібніше, кубиками.
2. Цибулю і зелень подрібнити.
3. Сир нарізати кубиками маленького розміру.
4. З’єднати всі підготовлені складові котлет. Додати потрібну кількість крохмалю, кефіру.
5. Посипати спеціями, додавши до них сіль і перець. На додаток використовуйте приправу для курки.
6. Все перемішати так, щоб інгредієнти більш рівномірно розподілилися між собою.
7. Зліпити котлетки невеликого розміру. Або можна викладати їх ложкою.
8. Обсмажити котлетки на розігрітому рослинному маслі. Вогонь повинен бути середнім. Смажити до золотистого кольору з кожного боку приблизно по чотири хвилини.
9. Готову страву перекласти на одноразове рушник.
Всім гарного апетиту!
2.
Рецепт рубаних курячих котлет з майонезом
Встояти перед такою стравою просто немає сил. Такий варіант підійде до будь-якого гарніру. Ваші близькі залишаться задоволеними і ситими.
Необхідно:
- Куряче філе – 300 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Спеції – за смаком
Послідовність роботи:
1.Подрібнити на шматочки м’ясне філе.
Щоб легше подрібнити м’ясо, його потрібно перед нарізкою ретельно витерти паперовим рушником, помістити в морозилку на 5 — 7 хвилин. Потім злегка тверде і не слизьке філе можна дрібно різати.
2. Додати до нього яйце, нарізану дрібними кубиками цибулю.
3. Покласти майонез, посипати крохмалем, сіллю, чорним меленим перцем, приправою для курки.
4. Все перемішати до однорідності. Дати масі постояти близько 20 хвилин, щоб крохмаль з яйцем встигли її зв’язати. Цей момент важливий, інакше котлети при смаженні будуть розвалюватися!
5. Налити олію у сковорідку. Його кількість має практично приховувати котлети. В розпечене масло викласти ложкою масу. Обсмажити з обох сторін. При слабкому нагріванні готувати ще з двох сторін по три – чотири хвилини.
Пора збирати всіх за стіл і годувати чудовим блюдом! Приємного апетиту!
3. Рубані курино — грибні котлети на сковороді
Таке м’ясо відмінно поєднується з грибами, а саме з печерицями.тоді надходить відразу ж питання. Чому б нам сьогодні не приготувати і такі колеты? Спробуйте, це просто незабутньо смачно і ситно!
Необхідно:
- Куряче філе – 300 р.
- Печериці– 200 р.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки – 150 мл
- Хліб білий – 2 скибочки
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 г.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень петрушки – 1⁄2 пучка
- Сіль, перець – за смаком
Послідовність роботи:
1.Палітурки зрізати з хліба. М’якоть подрібнити, залити вершками. Залишити постояти.
2. Цибулю і гриби порізати кубиками. Обсмажити на сковороді з додаванням вершкового масла.
3. Курку як можна дрібніше нарізати кубиками.
4. Розмоклий хлібний м’якуш подрібнити блендером в однорідну ніжну масу.
5. Дрібно порубати петрушку. З’єднати підготовлене філе, хліб з вершками, зелень.
6. Додати обсмажені гриби, яйця, посолити, поперчити. Перемішати до рівномірного розподілу всіх продуктів між собою.
7. Викладати ложкою отриману суміш на розігріту олію, смажити на середньому вогні до готовності. Повністю прожарені рубані котлети зняти зі сковороди і розмістити на серветки.
На додаток приготувати будь-який гарнір. Чудового вам апетиту і чудового настрою!
4. Котлети по — київськи на сковороді
Не відкладайте на потім, готуйте та смакуйте скоріше, воно того варте! Такі котлети дуже смачні і викликають інтерес за рахунок наявності начинки.
Складові:
- Куряча грудка – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 г.
- Сир твердий – 50 р.
- Зелень свіжа, сіль – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Панірувальні сухарі – 200 р.
Послідовність роботи:
1.Грудку нарізати на тонкі поздовжні пластики.
2. Заздалегідь необхідно натерти сир, подрібнити зелень. З’єднати ці компоненти з вершковим маслом, посолити. Перекласти масу на харчову плівку. Загорнути в брусок.Покласти в морозильну камеру.
3. Відбити кожен пласт молотком з дрібними насічками. Масу з олії з сиром і зеленню витягнути з морозилки. Порізати на шматки середнього розміру, кожен з яких розмістити в середині підготовлених пластів м’яса.
4. Відбивні загорнути рулетами, створюючи форму котлет. Щоб м’ясо не липло до рук, руки слід змочити водою.
5. Яйце злегка збити виделкою. Занурити в яйце кожен міні — рулет.
6. Обваляти в панірувальних сухарях.
7. Розкласти на харчову плівку напівфабрикати. Відправити їх в морозильну камеру на десять хвилин.
8. Налити олію у сковорідку. Загострити його. Витягнути котлети з морозилки, підсмажити їх з нижньої сторони.
9. Перевернути котлети, зменшивши вогонь. Закрити сковороду кришкою. Смажити міні — рулети з іншого боку близько 20 хвилин.
Якщо починають підгоряти, то нагрів потрібно зменшити до мінімального. Рулети повинні вийти з красивою рум’яною скоринкою.
Всім смачного і чудового обідньої страви! Гарного настрою та успіхів!
5. Котлети «Ніжність» з рубленого курячого філе
Тут сама назва говорить за себе. Не полюбити таке блюдо просто неможливо. Виходить неймовірний смак і запах!
Необхідно:
- Куряче філе – 400 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Кріп – 2 гілочки
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Перець червоний мелений – 1⁄4 ч. л.
- Перець чорний мелений, сіль – за смаком
Послідовність роботи:
1.Філе промити, протерти одноразовою серветкою, дрібно нарізати за допомогою ножа. Подрібнити промиту зелень. Сир порізати дрібними кубиками. Посолити, поперчити.
2. Додати яйце, крохмаль, сметану. Все добре перемішати. Відправити в холодильник мінімум на пів години.
3. На розпечене масло викладати ложкою отриману масу. Смажити до рум’яної скоринки. Сковороду накрити кришкою, зменшити нагрів, довести курячі котлети до готовності.
Смажені ніжні котлетки виходять незабутніми за смаком, їх завжди хочеться з’їсти ще після однієї попробованной. Подавати з будь-яким гарніром, який вам доведеться по душі. Чудового настрою! Чудового всім дня!
6. Відео – рецепт курячих котлет з грибами і сиром
Куряче м’ясо, гриби і сир – відмінне поєднання продуктів, чи не так? Ці компоненти відмінно доповнюють один одного. Пропоную вам розглянути приготування таких котлет. Ваш результат буде тільки радувати всіх своїм смаком! Готуйте із задоволенням! Нехай всі залишаться ситими і задоволеними! Чудового апетиту!
Сподіваюся, ви визначилися вже з варіантом рецепта. Будьте впевнені в тому, що вони у вас вийдуть тануть у роті!На гарнір можна приготувати все, що ви побажаєте! Готуйте швидше і пробуйте вже свій шедевр!
Всім чудового апетиту і чудового настрою!