4 Рецепта тонких млинців на кефірі з дірочками і 3 — млинцевих торта

Рецепт млинців на кефірі

Інгредієнти:

  • Борошно — 4 склянки
  • Яйця — 4 шт.
  • Кефір — 1 склянка
  • Молоко — 0,5 л.
  • Вода — 2-3 склянки
  • Цукор — 5-8 ст. л.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Сіль — 1 ч. л.

Приготування:

1. У глибоку чашку висипаємо цукор і сіль. Цукор насипайте по своєму смаку. Якщо не хочете солодкі млинці можете зменшити кількість цукру. Можете спробувати тісто на смак і, якщо треба, додати.

2. Розбиваємо яйця.

3. Все добре перемішуємо.

4. Вливаємо кефір.

5. Кладемо негашене соду.

6. Все знову перемішуємо.

7. Вливаємо все молоко.

8. Вкладаємо 2 склянки борошна.

9. Знову перемішуємо.

10. Додаємо ще 2 склянки борошна.

11. Ретельно перемішуємо до однорідної маси, щоб не було грудочок.

12. Доливаємо воду, регулюючи цим густоту тіста. Постійно помішуючи масу.

13. В кінці вливаємо олію.

14. Все добре перемішуємо.

Тісто має бути злегка рідкуватим. Відставте тісто на 30 хвилин, щоб настоялося.

15. Якщо тісто стало густуватим, додайте води і заважаючи робіть потрібну консистенцію тесту.

16. Ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо трохи олії і розігріваємо. Наливаємо невеликий ополоник тесту на сковороду, похитуванням сковороду з боку в бік розподіляємо тісто рівномірно по всій сковороді. Печемо млинці на середньому вогні. Як тільки з’являться бульбашки, а краї млинця по колу почне корічневеть, значить блін треба перевертати.

17. Перевертаємо на другий бік і також обсмажуємо.

18. Готовий млинець знімаємо зі сковороди і кладемо в заздалегідь приготовлену тарілку. Якщо млинець вже не перший, кладемо в стопку. Верхній млинець змащуємо вершковим маслом, тільки з верхньої сторони. Тільки перший млинець мажемо з двох сторін.

19. Печемо таким чином всі млинці, поки не закінчиться тісто. Ось така стопка красивих тонких млинців у нас вийшла. Правда кілька штук з’їли поки готували.

Можна розкладати на порційні тарілки і подавати на стіл.

Приємного апетиту!