Рецепт тонких млинців на кефірі з дірочками
Інгредієнти:
- Кефір — 2 склянки
- Борошно — 2 склянки трохи неповних
- Молоко — 1 стакан
- Рослинне масло — 2-3 ст. л.
- Сіль — 1/2 ч. л.
- Сода — 1/2 ч. л.
- Цукор — 1 ст. л.
- Яйця — 2 шт.
Приготування:
1. Молоко ставимо грітися. Воно нам знадобиться киплячим.
2. Кефір повинен бути трохи тепліше кімнатної температури. Виливаємо його в глибоку чашку. Висипаємо у кефір соду, розбиваємо її віночком з кефіром. Всипаємо туди ж цукор і туди ж насипаємо сіль. Все розмішуємо.
3. Розмішуємо яйця, сильно не збиваючи, а розмішуючи так, щоб жовток розміщався з білком і кефіром.
4.Просіваємо борошно.
5. Поступово починаємо вводити кефір з яйцями в борошно, постійно помішуючи. Таким чином будемо домагатися, щоб у нас не було грудочок.
6. Тісто у нас вийшло густе, як на оладки.
7. Молоко закипіло. Постійно помішуючи, малими дозами вливаємо молоко в тісто. Виходить як би заварюємо його.
Хочу підкреслити, не забувайте постійно помішувати, коли вливаєте молоко.
8. Тісто практично готове. Вливаємо в нього 2-3 столові ложки рослинної олії, перемішуємо.
9. Тепер тісто повністю готове. Можемо починати пекти млинці.
10. Смажимо млинці на дуже добре розігрітій сковороді.
Чим краще розігріта сковорода, тим більше пухирців виходить в млинцях.
11. На кожен готовий млинець кладемо шматочок вершкового масла і звертаємо кожен млинець навпіл. І так продовжуємо піч всі млинці.
Якщо тісто у вас вийшло кілька густуватим, ви можете його розбавити гарячою водою. Не треба додавати ні молока, кефіру. Якщо млинці у вас рвуться, то необхідно вбити ще яєчко. Якщо тісто рідке, то відповідно додайте борошна.
З такої кількості інгредієнтів у нас вийшло 37 тоненьких млинців.
Можна їсти і з молоком, і зі сметаною, так і з чим любите.
Приємного апетиту!