4 Рецепта тонких млинців на кефірі з дірочками і 3 — млинцевих торта

Рецепт тонких млинців на кефірі з дірочками

Інгредієнти:

  • Кефір — 2 склянки
  • Борошно — 2 склянки трохи неповних
  • Молоко — 1 стакан
  • Рослинне масло — 2-3 ст. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Яйця — 2 шт.

Приготування:

1. Молоко ставимо грітися. Воно нам знадобиться киплячим.

2. Кефір повинен бути трохи тепліше кімнатної температури. Виливаємо його в глибоку чашку. Висипаємо у кефір соду, розбиваємо її віночком з кефіром. Всипаємо туди ж цукор і туди ж насипаємо сіль. Все розмішуємо.

3. Розмішуємо яйця, сильно не збиваючи, а розмішуючи так, щоб жовток розміщався з білком і кефіром.

4.Просіваємо борошно.

5. Поступово починаємо вводити кефір з яйцями в борошно, постійно помішуючи. Таким чином будемо домагатися, щоб у нас не було грудочок.

6. Тісто у нас вийшло густе, як на оладки.

7. Молоко закипіло. Постійно помішуючи, малими дозами вливаємо молоко в тісто. Виходить як би заварюємо його.

Хочу підкреслити, не забувайте постійно помішувати, коли вливаєте молоко.

8. Тісто практично готове. Вливаємо в нього 2-3 столові ложки рослинної олії, перемішуємо.

9. Тепер тісто повністю готове. Можемо починати пекти млинці.

10. Смажимо млинці на дуже добре розігрітій сковороді.

Чим краще розігріта сковорода, тим більше пухирців виходить в млинцях.

11. На кожен готовий млинець кладемо шматочок вершкового масла і звертаємо кожен млинець навпіл. І так продовжуємо піч всі млинці.

Якщо тісто у вас вийшло кілька густуватим, ви можете його розбавити гарячою водою. Не треба додавати ні молока, кефіру. Якщо млинці у вас рвуться, то необхідно вбити ще яєчко. Якщо тісто рідке, то відповідно додайте борошна.

З такої кількості інгредієнтів у нас вийшло 37 тоненьких млинців.

Можна їсти і з молоком, і зі сметаною, так і з чим любите.

Приємного апетиту!