4 Рецепта тонких млинців на кефірі з дірочками і 3 — млинцевих торта

Рецепт торта млинцевого

Інгредієнти:

Для млинців:
  • Яйця — 3 шт.
  • Какао порошок розчинна — 2-3 ст. л.
  • Молоко — 700 мл
  • Борошно — 1,5 склянки
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Лимон
  • Ванілін — на кінчику ножа.
  • Сіль — щіпка
Для крему:
  • Сир — 500 р.
  • Вершки 33% — 500 р.
  • Цукрова пудра — 1,5-2 склянки

Приготування:

1. Розбиваємо яйця в глибоку чашку.

2. Додаємо ложку цукру, щіпку солі. Все перемішуємо вінчиком.

3. Всипаємо три ложки, бажано розчинної, какао. Якщо не дуже любите какао, можете всипати дві ложки. Перемішуємо.

4. Вливаємо молоко.

5. Знову перемішуємо.

6. Поступово починаємо вводити борошно, постійно перемішуючи вручну або міксером. Досягаємо стану тіста для млинців.

6. Додаємо ванілін. Звичайно на любителя, але моя порада не кладіть багато, тільки на кінчику ножа.

7. Беремо половину чайної ложечки соди і прямо над нашим тестом поллємо її трохи вичавленим з лимона соком (гасимо соду).

8. Коли сода спіниться, додаємо її в тісто.

До речі, замість соди практично завжди можна використовувати розпушувач.

9. Все добре перемішуємо. Загалом вийшло звичайне тісто для млинців, тільки з какао.

10. Починаємо випікати млинці. Змащуємо вершковим маслом сковорідку. Ополоником наливаємо тісто на сковорідку, рівномірно розподіляючи по сковороді.

11. Коли на тесті з’являються дірочки, перевертаємо на інший бік.

12. Смажимо як і першу сторону.

13. Напекли ми купку млинців. Мазати маслом млинці не треба. Інакше крем буде зісковзувати. Розкладаємо купку в розбрід, щоб остудити швидше млинці. На гарячі крем не нанесеш.

14. Починаємо готувати крем. Сир протираємо через сито, це додає ніжність крему.

15. У глибоку чашку виливаємо вершки. Поступово всипаємо цукрову пудру, перемішуючи. Ми взяли цукрову пудру тому що з нею легше збивати.

16. Додаємо на кінчику ножа ваніліну і все добре перемішуємо.

17. Повинна вийти густа, однорідна маса.

18. Беремо вершки лопаткою, міксер відставляємо в сторону, щоб не розбити бульбашки всередині збитих вершків. Беремо третину вершків і починаємо акуратно вводити їх в сир. Поступово замішуємо всі вершки і сир. Заважаємо тільки акуратно лопаткою, інакше крем опаде.

19. Наш крем готовий. Починаємо збірку млинцевого торта.

20. Млинець викладаємо на блюдо, на якому буде розміщуватися торт. Наносимо на блін лопаткою крем.

21. Зверху накриваємо іншим млинців і руками трохи придавлюємо, як би вирівнюючи всю поверхню. Це щоб торт тримав форму. Будь ласка, не тисніть на блін так, що з усіх боків полізе сир.

22. Викладаємо на другий млинець крем.

Не забудьте залишити крем для покриття готового торта.

23. Таким чином промазуємо і складаємо всю стопку млинців, з яких ми хочемо зробити торт.

24. Крем викладаємо на торт і зверху починаємо обмазувати.

25. Обмазуємо верх і боки.

26. Торт повністю покрита кремом.

27. Обмазаний торт посипаємо тертим шоколадом. Усі наш торт готовий.

28. Тепер треба поставити його в холодильник. Можна на 6-12 годин.

29. Дістаємо торт з холодильника. У нас так вийшло, що торт простояв у холодильнику майже добу. Він видно, що просочився.

30. Починаємо розрізати готовий торт. Який красень!

Давайте швидше пробувати. Розрізаємо і подаємо на порційній тарілці.

Приємного апетиту!