Відмінний рецепт приготування м’яса кролика з чорносливом і ріпчастою цибулею. Злегка солодкий карамельний смак чорносливу в поєднанні з вином надають дуже цікавий смак м’яса кролика.
Інгредієнти
-
750 гр.
— кролик
-
15 шт.
— ріпчаста цибуля (невеликого розміру)
-
8 зубчиків
— часник
-
300 гр.
— чорнослив
-
1/2 чашка
— рослинна олія
-
1 чашка
— вино (біле)
-
1 ст. л.
— паприка
-
1 ч. л.
— борошно (пшеничне)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готового гарячого кролика з чорносливом розкладаємо по тарілках і подаємо з гарніром або овочевим салатом. Приємного апетиту!
Попередньо кролика розрізаємо на порційні шматки і залишаємо у воді на кілька годин. Чорнослив промиваємо і замочуємо на 15-20 хвилин в теплій воді. Цибулю з часником очищаємо. Одну цибулину дрібно нарізаємо.
У глибоку сковороду наливаємо масло, нагріваємо на сильному вогні. Швидко обсмажуємо шматки кролика з усіх сторін і викладаємо на тарілку.
У сковороді після кролика обсмажуємо цибулю, додаємо борошно, паприку і вливаємо вино. Як соус закипить, додаємо підготовлені шматки кролика, очищені цибулю, часник і сіль.
Тушкуємо кролика під кришкою на повільному вогні 45 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо до кролику чорнослив і тушкуємо.