Кролик з чорносливом


Відмінний рецепт приготування м’яса кролика з чорносливом і ріпчастою цибулею. Злегка солодкий карамельний смак чорносливу в поєднанні з вином надають дуже цікавий смак м’яса кролика.

Інгредієнти

  • 750 гр.

    — кролик

  • 15 шт.

    — ріпчаста цибуля (невеликого розміру)

  • 8 зубчиків

    — часник

  • 300 гр.

    — чорнослив

  • 1/2 чашка

    — рослинна олія

  • 1 чашка

    — вино (біле)

  • 1 ст. л.

    — паприка

  • 1 ч. л.

    — борошно (пшеничне)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Попередньо кролика розрізаємо на порційні шматки і залишаємо у воді на кілька годин. Чорнослив промиваємо і замочуємо на 15-20 хвилин в теплій воді. Цибулю з часником очищаємо. Одну цибулину дрібно нарізаємо.

    У глибоку сковороду наливаємо масло, нагріваємо на сильному вогні. Швидко обсмажуємо шматки кролика з усіх сторін і викладаємо на тарілку.

    У сковороді після кролика обсмажуємо цибулю, додаємо борошно, паприку і вливаємо вино. Як соус закипить, додаємо підготовлені шматки кролика, очищені цибулю, часник і сіль.

    Тушкуємо кролика під кришкою на повільному вогні 45 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо до кролику чорнослив і тушкуємо.

  • Готового гарячого кролика з чорносливом розкладаємо по тарілках і подаємо з гарніром або овочевим салатом. Приємного апетиту!