Консервовані помідори


Відмінний рецепт приготування консервованих помідор з солодким перцем, листям хрону і гілочками кропу.

Інгредієнти

  • 5,5 кг.

    — помідори (невеликого розміру)

  • 2 шт.

    — перець (солодкий)

  • 6 літрів

    — вода

  • 1,5 склянки

    — оцет (9% столовий)

  • 6 ст. л.

    — цукор

  • 6 ст. л.

    — сіль

  • 1 ст. л.

    — перець (чорний горошок)

  • 12 шт.

    — лавровий лист

  • 12 шт.

    — кріп (парасольки)

  • 3 шт.

    — хрін (листя)

Рецепт приготування

    Дволітрові банки (6 шт.) ретельно миємо і ставимо в духовку. Включаємо духовку на 105 градусів і стерилізуємо банки 20 хвилин. Кришки кип’ятимо в каструлі 4-5 хвилин.

    Помідори миємо й викладаємо на кухонне рушник.

    Листя хрону нарізаємо, парасольки кропу промиваємо, солодкий перець очищаємо від внутрішніх мембран і насіння. Нарізаємо поздовжніми шматочками.


    У велику каструлю виливаємо 6 літрів води, додаємо сіль, цукор і оцет. Доводимо до кипіння і кип’ятимо розсіл 3-4 хвилини.

    В стерилізовані банки викладаємо по 10 шт. перець горошком, листя хрону, по 2 парасольки кропу, 2 шт. лаврового листа.


    Щільно укладаємо помідори. Накриваємо стерилізованими кришками.


    Акуратно розливаємо по банках підготовлений розсіл.


    Щільно закриваємо кришками або закручуємо кришки спеціальним приладом (залежить від виду банок). Перевертаємо на рушник і залишаємо остигати.

    Готові консервовані помідори ставимо в прохолодне місце і насолоджуємося смачними, ароматними помідорками взимку. Приємного апетиту!