Відмінний рецепт приготування ароматної картопляної запіканки з фаршем і овочами.
Інгредієнти
-
7 шт.
— картопля
-
1 кг.
— м’ясний фарш (свинина)
-
100 гр.
— сир (твердий)
-
1 шт.
— морква
-
10 шт.
— помідори (черрі)
-
1/2 пучка
— зелена цибуля
-
1 пучок
— петрушка
-
5 ст. л.
— сметана (жирна)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
50 мл.
— молоко
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— орегано
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищену картоплю нарізаємо кружальцями, викладаємо в миску, поливаємо олією, посипаємо сіллю і перемішуємо. Викладаємо підготовлені кружальця картоплі на деко з папером, посипаємо орегано.
Запікаємо в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин, поки картопля не засмажитися.
У сковороді обсмажуємо свинячий фарш, додаємо нарізану зелену цибулю і натерту моркву.
Додаємо сіль, перець мелений, розрізані на 4 частини помідори черрі (залишаємо 4 шт.) і смажимо 3 хвилини. Знімаємо фарш з вогню і даємо трохи охолонути.
У чашці збиваємо виделкою яйце зі сметаною (2 ст. л.) і додаємо в підготовлений фарш.
Додаємо у фарш нарізану петрушку і перемішуємо.
Блюдо для запікання змащуємо маслом і викладаємо на дно половину запеченої картоплі.
Ароматний фарш із зеленню і помідорами.
Другу половину картоплі і кружечки помідорів черрі.
У чашці змішуємо половину натертого сиру, залишки сметани і молоко. Заливаємо підготовленою сумішшю картоплю і посипаємо залишками сиру.
Відправляємо запіканку в духовку при 180 градусах на 30-35 хвилин. Готову гарячу запіканку розкладаємо по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!