Оригінальний рецепт запечених тюфтельок з баклажанів, сиру і ароматного свіжого базиліка.
Інгредієнти
-
1 кг.
— баклажан
-
200 гр.
— хліб (черствий білий)
-
90 гр.
— сир (твердий)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
3-5 листочків
— базилік
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Баклажани очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл і викладаємо в киплячу солону воду. Відварюємо баклажани 15 хвилин і відкидаємо на друшляк. Викладаємо варені баклажани в миску, додаємо листя базиліка (можна замінити на петрушку, кінзу або зелена цибуля) і розминаємо виделкою в пюре. Утворену рідину зливаємо.
Черствий білий хліб розмочуємо у воді і, розминаючи в руках, додаємо в підготовлене баклажанове пюре. Перемішуємо.
Додаємо яйце, тертий сир, сіль і добре перемішуємо заготовку для баклажанових тефтелькою.
Формуємо з баклажанового фаршу тефтелі, обвалюємо в сухарях і викладаємо на деко з пекарської папером. Підготовлені тефтелі з баклажанів скроплюємо маслом і відправляємо в розігріту духовку до 190 градусів на 20 хвилин, поки ароматні тефтелі не зажарятся.
Подаємо смачні тюфтельки з баклажанів смаженим м’ясом, рибою або окремо з улюбленим соусом. Приємного апетиту!