Простий рецепт ароматних курячих ніжок, запечених з часником та морквою. На гарнір варений рис з додаванням зеленого горошку і запеченої моркви.
Інгредієнти
Для основної страви:
-
12 шт.
— курка (ніжки)
-
2 шт.
— морква (велика)
-
4-5 зубчиків
— часник
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Для гарніру:
-
1 чашка
— рис
-
1 чашка
— горох (зелений заморожений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Курячі ніжки промиваємо, посипаємо сіллю, перцем і викладаємо на деко. Викладаємо між ніжками очищену нарізану часточками моркву, посипаємо сіллю і перцем. Додаємо на ніжки з морквою подрібнений часник і скроплюємо маслом.
Підготовлені курячі ніжки з морквою відправляємо в духовку при 200 градусах. Як тільки одна сторона ніжок зарум’яниться, перевертаємо ніжки на іншу сторону. Морква прибираємо з дека і остуджуємо.
Як тільки інша сторона засмажиться і м’ясо з ніжок буде легко відходити, курка готова. Прибираємо на тарілку.
Поки запікається курка, промитий рис викладаємо в гарячу солону воду (2 чашки), зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо рис накритим, поки рідина не випарується і рис не стане розсипчастим.
Запечену остиглу моркву нарізаємо.
У готовий гарячий рис зливаємо з дека весь ароматний жир, який залишився на дні.
Додаємо підготовлені шматочки моркви.
Заморожений горошок.
Добре перемішуємо.
На велику тарілку викладаємо готовий ароматний гарнір, зверху розміщуємо хрусткі курячі ніжки і відразу подаємо на стіл. Приємного апетиту!