Відмінний рецепт ароматної курчати, попередньо замаринованого в суміші з солодкого перцю, імбиру і запеченого в духовці.
Інгредієнти
-
1 шт.
— курка (курча близько 1 кг)
-
100 гр.
— перець (червоний солодкий)
-
1 шт.
— імбир (корінь невеликий)
-
2 зубчики
— часник
-
3 гілочки
— кінза
-
3 ст. л.
— сік лимона
-
3 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
1/2 ч. л.
— паприка
-
1/3 ч. л.
— перець (мелений)
-
2 щіпки
— сіль
Рецепт приготування
-
Подаємо смачного курчати з рештою ароматним маринадом (соусом) з перцю і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Солодкий перець очищаємо, нарізаємо і викладаємо в чашу блендера. Додаємо нарізану кинзу.
Корінь імбиру з часником очищаємо, нарізаємо і додаємо в чашу.
Вливаємо олію, сік лимона, додаємо паприку, мелений перець, сіль і добре маринад подрібнюємо.
Курча добре промиваємо, висушуємо паперовими рушниками і гострим ножем робимо розріз посередині з боку грудки.
Розрізаємо курчати навпіл.
Перевертаємо на інший бік, розправляємо і, щоб курча не втратив форму, скріплюємо дерев’яними шампурами хрест-навхрест (шампури попередньо замочуємо у воді на 10 хвилин).
Викладаємо підготовлену тушку курчати в форму для запікання і змащуємо з усіх боків підготовленим маринадом з перцю та імбиру.
Ароматного курчати в маринаді накриваємо і ставимо в холодильник мінімум на 1 годину (краще на ніч).
Через 1 годину курчати відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів і запікаємо ароматну курочку до коричневої скоринки 30-35 хвилин.