Запечене курча з маринадом з перцю та імбиру


Відмінний рецепт ароматної курчати, попередньо замаринованого в суміші з солодкого перцю, імбиру і запеченого в духовці.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — курка (курча близько 1 кг)

  • 100 гр.

    — перець (червоний солодкий)

  • 1 шт.

    — імбир (корінь невеликий)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 гілочки

    — кінза

  • 3 ст. л.

    — сік лимона

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • 1/2 ч. л.

    — паприка

  • 1/3 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 2 щіпки

    — сіль

Рецепт приготування

    Солодкий перець очищаємо, нарізаємо і викладаємо в чашу блендера. Додаємо нарізану кинзу.


    Корінь імбиру з часником очищаємо, нарізаємо і додаємо в чашу.


    Вливаємо олію, сік лимона, додаємо паприку, мелений перець, сіль і добре маринад подрібнюємо.


    Курча добре промиваємо, висушуємо паперовими рушниками і гострим ножем робимо розріз посередині з боку грудки.


    Розрізаємо курчати навпіл.


    Перевертаємо на інший бік, розправляємо і, щоб курча не втратив форму, скріплюємо дерев’яними шампурами хрест-навхрест (шампури попередньо замочуємо у воді на 10 хвилин).


    Викладаємо підготовлену тушку курчати в форму для запікання і змащуємо з усіх боків підготовленим маринадом з перцю та імбиру.


    Ароматного курчати в маринаді накриваємо і ставимо в холодильник мінімум на 1 годину (краще на ніч).


    Через 1 годину курчати відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів і запікаємо ароматну курочку до коричневої скоринки 30-35 хвилин.

  • Подаємо смачного курчати з рештою ароматним маринадом (соусом) з перцю і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!