Оригінальний рецепт гарного святкового страви з свинячої корейки з начинкою з моркви, ріпчастої цибулі, сиру і куркуми в рукаві для запікання.
Інгредієнти
-
1,3 кг.
— свинина (корейка)
-
3 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 ст. л.
— сир (твердий, натертий)
-
1 ст. л.
— сир (вершковий)
-
3 зубчики
— часник
-
1 шт.
— куряче яйце
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
1/2 склянки
— вино (біле)
-
1 ч. л.
— куркума
-
за смаком
— перець (свіжозмелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Шматок свинячої корейки промиваємо, висушуємо паперовими рушниками, робимо ножем поздовжні 3 надрізу, посипаємо свіжомеленим перцем і сіллю.
Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо в маслі (2 ст. л.) до м’якості, додаємо натерту моркву, куркуму, сіль, перець, вливаємо воду (¼ склянки) і тушкуємо 4-5 хвилин. Охолоджуємо.
У готову охолоджену моркву з цибулею, додаємо натертий твердий сир, вершковий сир, яйце і пропущений через прес часник. Добре перемішуємо начинку для корейки.
Ароматну начинку викладаємо акуратно в кожен надріз.
Обв’язуємо корейку з начинкою шпагатом і натираємо зверху маслом (2 ст. л.).
Підготовлену корейку викладаємо на деко в рукав для запікання, вливаємо всередину вино, закріплюємо кінці і робимо зверху невеликий прокол ножем. Відправляємо рукав з корейкою в розігріту духовку при 190 градусах на 1,5 години.
Готову ароматну корейку, виймаємо, злегка охолоджуємо і подаємо з улюбленим гарніром. Свиняча корейка з яскравою начинкою дуже красиво виглядає на зрізі. Приємного апетиту!