Запечена свиняча корейка з морквою і сиром


Оригінальний рецепт гарного святкового страви з свинячої корейки з начинкою з моркви, ріпчастої цибулі, сиру і куркуми в рукаві для запікання.

Інгредієнти

  • 1,3 кг.

    — свинина (корейка)

  • 3 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 ст. л.

    — сир (твердий, натертий)

  • 1 ст. л.

    — сир (вершковий)

  • 3 зубчики

    — часник

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/2 склянки

    — вино (біле)

  • 1 ч. л.

    — куркума

  • за смаком

    — перець (свіжозмелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Шматок свинячої корейки промиваємо, висушуємо паперовими рушниками, робимо ножем поздовжні 3 надрізу, посипаємо свіжомеленим перцем і сіллю.


    Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо в маслі (2 ст. л.) до м’якості, додаємо натерту моркву, куркуму, сіль, перець, вливаємо воду (¼ склянки) і тушкуємо 4-5 хвилин. Охолоджуємо.
    У готову охолоджену моркву з цибулею, додаємо натертий твердий сир, вершковий сир, яйце і пропущений через прес часник. Добре перемішуємо начинку для корейки.


    Ароматну начинку викладаємо акуратно в кожен надріз.


    Обв’язуємо корейку з начинкою шпагатом і натираємо зверху маслом (2 ст. л.).


    Підготовлену корейку викладаємо на деко в рукав для запікання, вливаємо всередину вино, закріплюємо кінці і робимо зверху невеликий прокол ножем. Відправляємо рукав з корейкою в розігріту духовку при 190 градусах на 1,5 години.

    Готову ароматну корейку, виймаємо, злегка охолоджуємо і подаємо з улюбленим гарніром. Свиняча корейка з яскравою начинкою дуже красиво виглядає на зрізі. Приємного апетиту!