Запечена картопля з ковбасою, грибами і перцем


Додайте до картоплі копчену ковбасу, гриби, солодкий перець, зажарте все в духовці і отримаєте повноцінний смачний обід чи вечерю. До такої страви відмінно підійде овочевий салатик.

Інгредієнти

  • 900 гр.- картопля
  • 250 гр.- ковбаса (копчена)
  • 200 гр.- печериці
  • 1 шт.- перець (болгарський)
  • 1 шт.- цибуля ріпчаста
  • 4 зубчики- часник
  • 3 гілочки- кріп
  • 2 гілочки- петрушка
  • 4 ст. л.- рослинна олія
  • 1 ч. л.- хнели-сунелі
  • 1/3 ч. л.- перець (мелений)
  • за смаком- сіль

Рецепт приготування


Для цієї страви беремо сорти картоплі, які погано розварюються. Середню картоплю в шкірці добре промиваємо з губкою, розрізаємо на 4 частини, заливаємо водою, солимо і варимо 5 хвилин після закипання. Напівготовий картопля відкидаємо на друшляк.


Очищений цибулю нарізаємо півкільцями, печериці — на 4 частини, очищений перець — на середні шматочки. Всі викладаємо в миску, додаємо подрібнений часник, масло, мелений перець, хнели-сунелі (можна замінити на будь-яку приправу за смаком) і добре перемішуємо.


Додаємо до овочів нарізати на кружечки копчену ковбасу, напівготовий картопля і ще раз перемішуємо.


Викладаємо овочі з ковбасою на деко і відправляємо ароматне блюдо в розігріту духовку до 250 градусів на 20-30 хвилин. Гриби, ковбасу та овочі повинні покритися золотисто-коричневою скоринкою.

Готову ароматну картоплю з ковбасою, грибами і посипаємо перцем нарізаним кропом, петрушкою і подаємо з овочевим салатом. Приємного апетиту!