Для тіста:
- Борошно — 1 склянка
- Яйце — 1 шт.
- Вода — 2 ст. л.
- Вершкове масло — 1 ст. л.
- Бринза або адигейський сир — 100 р.
- Сіль
Приготування:
Для зручності спочатку приготуємо тісто:
- Борошно просіяти і висипати в глибоку ємність.
- Яйце збиваємо, додаємо воду і сіль,
- з’єднуємо з борошном,
- замішуємо тісто.
- Тісто добре вимісити, накрити плівкою і залишити на 20 хвилин.
Поки тісто варто готуємо м’ясо з картоплею:
- М’ясо нарізати шматочками
- і обсмажити на сковороді в гарячому рослинному маслі з двох сторін.
- Картоплю почистити, помити і залити водою в глибокій посуді. Вода повинна покривати картоплю, щоб він не почорнів. Відставимо убік.
- Цибулю почистити, нарізати кубиками,
- додати до м’яса, перемішати.
- Моркву почистити, натерти на крупній тертці, додати до м’яса, перемішати, смажити ще 3-4 хвилини.
- Картоплю нарізати на четвертинки
- додати до м’яса і овочів і смажити 5-7 хвилин.
- Додати до м’яса з картоплею паприку, приправу для смаження м’яса, перець, сіль за смаком.
- Додати томатну пасту, смажити ще 2-3 хвилини.
- Вміст сковороди перекласти в глибоку каструлю, додати бульйон (можна воду). Довести до кипіння при необхідності досоліть.
- Обробну дошку посипати борошном, тонко розкачати тісто, змастити поверхню олією або вершковим маслом.
- Натерти сир на крупній тертці,
- посипати розкатане тісто тертим сиром,
- згорнути тісто трубочкою
- і нарізати на шматочки по 3-4 див.
- Укласти штрудлики (це дружина назвала, так як вони маленькі, від слова штрудель)поверх картоплі з м’ясом. Варити на слабкому вогні 35-40 хвилин під кришкою, не перемішуючи.
Готову страву розкласти по порційних тарілках. Подати зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Сторінка: 1 2