Як приготувати картоплю. Тушкована картопля з мясом.

Для тіста:

  • Борошно — 1 склянка
  • Яйце — 1 шт.
  • Вода — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Бринза або адигейський сир — 100 р.
  • Сіль

Приготування:

Для зручності спочатку приготуємо тісто:

  • Борошно просіяти і висипати в глибоку ємність.

  • Яйце збиваємо, додаємо воду і сіль,

  • з’єднуємо з борошном,

  • замішуємо тісто.

  • Тісто добре вимісити, накрити плівкою і залишити на 20 хвилин.

Поки тісто варто готуємо м’ясо з картоплею:

  • М’ясо нарізати шматочками

  • і обсмажити на сковороді в гарячому рослинному маслі з двох сторін.
  • Картоплю почистити, помити і залити водою в глибокій посуді. Вода повинна покривати картоплю, щоб він не почорнів. Відставимо убік.

  • Цибулю почистити, нарізати кубиками,

  • додати до м’яса, перемішати.

  • Моркву почистити, натерти на крупній тертці, додати до м’яса, перемішати, смажити ще 3-4 хвилини.

  • Картоплю нарізати на четвертинки

  • додати до м’яса і овочів і смажити 5-7 хвилин.

  • Додати до м’яса з картоплею паприку, приправу для смаження м’яса, перець, сіль за смаком.

  • Додати томатну пасту, смажити ще 2-3 хвилини.

  • Вміст сковороди перекласти в глибоку каструлю, додати бульйон (можна воду). Довести до кипіння при необхідності досоліть.

  • Обробну дошку посипати борошном, тонко розкачати тісто, змастити поверхню олією або вершковим маслом.

  • Натерти сир на крупній тертці,

  • посипати розкатане тісто тертим сиром,

  • згорнути тісто трубочкою

  • і нарізати на шматочки по 3-4 див.

  • Укласти штрудлики (це дружина назвала, так як вони маленькі, від слова штрудель)поверх картоплі з м’ясом. Варити на слабкому вогні 35-40 хвилин під кришкою, не перемішуючи.

Готову страву розкласти по порційних тарілках. Подати зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!