Відмінний рецепт приготування пирога з яблуками. Бездріжджове тісто і солодкі духмяні яблука дають неповторний смак.
Інгредієнти
Для тіста:
-
2,5 чашки
— мука
-
2 ст. л.
— цукор
-
1 ч. л.
— сіль
-
250 гр.
— вершкове масло
-
7-8 ст. л.
— вода (холодна)
-
1 шт.
— куряче яйце (жовток)
-
1 ст. л.
— молоко
Для начинки:
-
8 шт.
— яблуко
-
1/2 склянки
— цукор
-
1 ст. л.
— сік лимона
-
3 ст. л.
— мука
-
1 ч. л.
— кориця
-
1 ч. л.
— ванільний екстракт
Рецепт приготування
Холодне тверде вершкове масло нарізаємо і викладаємо в миску, додаємо борошно, цукор, сіль. З допомогою пальцем перемішуємо, перетираємо вершкове масло з інгредієнтами, поки шматочки масла не стануть за розміром як сочевиця.
Додаємо крижану воду, перемішуємо, поки тісто не зволожити і формуємо кулю. Відправляємо підготовлене тісто в пакет і залишаємо на 30 хвилин у холодильнику.
Чисті яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і нарізаємо на великі скибочки.
Викладаємо підготовлені яблука в миску, додаємо сік лимона, цукор, борошно, ванільний екстракт, корицю і добре перемішуємо. Залишаємо на столі, поки готуємо тісто для пирога.
Тісто ділимо навпіл, одну половину відразу прибираємо в холодильник. Половину тіста розкочуємо в коло близько 30 см. в діаметрі, викладаємо у змащену маслом форму (близько 23 див. в діаметрі) і формуємо бортики. Прибираємо в холодильник.
Другу частину розгортаємо в коло близько 28 см. в діаметрі. У мисці збиваємо виделкою яєчний жовток і молоко.
Підготовлену начинку з яблук викладаємо у форму з тестом.
Накриваємо начинку тістом. Закріплюємо щільно по краях, робимо п’ять надрізів і охолоджуємо сирий пиріг в холодильнику 30 хвилин. Потім змащуємо підготовленої яєчної сумішшю.
Відправляємо красивий пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще 40-50 хвилин до хрусткої золотисто-коричневої скоринки.
Готовий ароматний яблучний пиріг охолодити близько 40 хвилин, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!