Яблучний пиріг


Відмінний рецепт приготування пирога з яблуками. Бездріжджове тісто і солодкі духмяні яблука дають неповторний смак.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2,5 чашки

    — мука

  • 2 ст. л.

    — цукор

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • 250 гр.

    — вершкове масло

  • 7-8 ст. л.

    — вода (холодна)

  • 1 шт.

    — куряче яйце (жовток)

  • 1 ст. л.

    — молоко

Для начинки:

  • 8 шт.

    — яблуко

  • 1/2 склянки

    — цукор

  • 1 ст. л.

    — сік лимона

  • 3 ст. л.

    — мука

  • 1 ч. л.

    — кориця

  • 1 ч. л.

    — ванільний екстракт

Рецепт приготування

    Холодне тверде вершкове масло нарізаємо і викладаємо в миску, додаємо борошно, цукор, сіль. З допомогою пальцем перемішуємо, перетираємо вершкове масло з інгредієнтами, поки шматочки масла не стануть за розміром як сочевиця.


    Додаємо крижану воду, перемішуємо, поки тісто не зволожити і формуємо кулю. Відправляємо підготовлене тісто в пакет і залишаємо на 30 хвилин у холодильнику.


    Чисті яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і нарізаємо на великі скибочки.


    Викладаємо підготовлені яблука в миску, додаємо сік лимона, цукор, борошно, ванільний екстракт, корицю і добре перемішуємо. Залишаємо на столі, поки готуємо тісто для пирога.

    Тісто ділимо навпіл, одну половину відразу прибираємо в холодильник. Половину тіста розкочуємо в коло близько 30 см. в діаметрі, викладаємо у змащену маслом форму (близько 23 див. в діаметрі) і формуємо бортики. Прибираємо в холодильник.


    Другу частину розгортаємо в коло близько 28 см. в діаметрі. У мисці збиваємо виделкою яєчний жовток і молоко.


    Підготовлену начинку з яблук викладаємо у форму з тестом.


    Накриваємо начинку тістом. Закріплюємо щільно по краях, робимо п’ять надрізів і охолоджуємо сирий пиріг в холодильнику 30 хвилин. Потім змащуємо підготовленої яєчної сумішшю.


    Відправляємо красивий пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще 40-50 хвилин до хрусткої золотисто-коричневої скоринки.

    Готовий ароматний яблучний пиріг охолодити близько 40 хвилин, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!