Відмінний рецепт приготування святкової закуски. Дуже смачне заливне з курки, моркви і яєць.
Інгредієнти
-
700 гр.
— курка (філе грудки)
-
1 шт.
— морква (великого розміру)
-
5 шт.
— куряче яйце
-
2 гілочки
— петрушка
-
1 кубик
— бульйон (курячий)
-
1 пакетик
— желатин
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Наливаємо в каструлю 2,5 літра води і, коли вона закипить, викладаємо промиту курячу грудку. Очищену моркву, додаємо в бульйон і варимо 30-35 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо курячий бульйон, мелений перець і пробуємо на сіль.
Яйця відварюємо круто, очищаємо і ріжемо навпіл. Готову курку з морквою остуджуємо. Гарячий бульйон проціджуємо, розчиняємо желатин і остуджуємо.
Готуємо 10 штук невеликих порційних форм. Підготовлену моркву нарізаємо кружечками, куряче філе – на тонкі шматочки, петрушку поділяємо на листочки. Всі інгредієнти ділимо на 10 частин. У кожну форму на дно викладаємо кілька кружечків вареної моркви, одну половинку яйця жовтком вниз, листочки петрушки і зверху підготовлене куряче філе.
Заливаємо все порційні форми підготовленим бульйоном з желатином, накриваємо і ставимо в холодильник на 2 години.
Перед подачею кожне холодець перевертаємо на тарілку, акуратно виймаємо, прикрашаємо часточкою лимона і подаємо. Приємного апетиту!