Вареники: рецепт приготування вареників з тушкованою капустою і грибами

Приготування:

  • Гриби помити, почистити, покласти в каструлю,

  • залити холодною водою,

  • довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.

Поки варяться гриби, займемося тестом.

  • Борошно просіяти через сито,

  • зробити колодязь (поглиблення в центрі борошна), додати сіль. У поглиблення влити 1 склянку гарячої води.

  • Тупим ножем розмішати борошно з водою,

  • додати 2-ой склянку води, ножем все розмішати до однорідної маси

  • і руками замісити тісто.

  • Перекласти тісто на обробну дошку, попередньо посипавши її борошном і вимішувати тісто руками протягом 5-8 хвилин. Тісто відкласти в сторону, дати йому відпочити.

  • Цибулю почистити, порізати дрібними кубиками.
  • Капусту нашаткувати соломкою.
  • Гриби злити через друшляк (бульйон залишити про запас, заморозити в морозилці), дрібно порізати.

  • На сковороді розігріти 50 р. вершкового масла, покласти цибулю, обсмажити 3-4 хвилини,

  • додати гриби,

  • спеції, сіль, перець, перемішати і смажити ще 5 хвилин,

  • додати капусту,

  • перемішати і все тушкувати 10-15 хвилин.
  • Готову начинку зняти з плити і перекласти в чашку.

  • З тіста зробити ковбаску і нарізати на 12-15 однакових шматків.

  • Додати борошна на обробну дошку і розкачати кожен нарізаний шматок тіста на коржі діаметром 12-15 див.

  • На кожну корж викладаємо по одній десертній ложці начинки.

  • Ліпимо великі вареники, щоб реберце вареників вийшло зверху (тоді вареник виходить тристороннім).
  • Готові вареники укладаємо на тканинне рушник.

  • На сковороді розігріваємо 50 р. вершкового масла

  • і обсмажуємо наші вареники спочатку з однієї сторони,

  • потім з другої

  • і, нарешті, з третього боку до золотистої скоринки.

  • Коли вареники обжарились зі всіх сторін, у сковороду додаємо одну третину склянки води і накриваємо кришкою сковороду. Даємо вареників пропаритися 5-6 хвилин. Так робимо з кожною порцією обжариваемых вареників.

  • Знімаємо кришку зі сковороди і викладаємо вареники на блюдо.

Вареники подаємо на стіл зі сметаною. Краще подавати гарячі, але і холодні вони дуже смачні.

Я їх їв з солодким чаєм і сметаною.

Приємного апетиту!