Приготування:
- Гриби помити, почистити, покласти в каструлю,
- залити холодною водою,
- довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.
Поки варяться гриби, займемося тестом.
- Борошно просіяти через сито,
- зробити колодязь (поглиблення в центрі борошна), додати сіль. У поглиблення влити 1 склянку гарячої води.
- Тупим ножем розмішати борошно з водою,
- додати 2-ой склянку води, ножем все розмішати до однорідної маси
- і руками замісити тісто.
- Перекласти тісто на обробну дошку, попередньо посипавши її борошном і вимішувати тісто руками протягом 5-8 хвилин. Тісто відкласти в сторону, дати йому відпочити.
- Цибулю почистити, порізати дрібними кубиками.
- Капусту нашаткувати соломкою.
- Гриби злити через друшляк (бульйон залишити про запас, заморозити в морозилці), дрібно порізати.
- На сковороді розігріти 50 р. вершкового масла, покласти цибулю, обсмажити 3-4 хвилини,
- додати гриби,
- спеції, сіль, перець, перемішати і смажити ще 5 хвилин,
- додати капусту,
- перемішати і все тушкувати 10-15 хвилин.
- Готову начинку зняти з плити і перекласти в чашку.
- З тіста зробити ковбаску і нарізати на 12-15 однакових шматків.
- Додати борошна на обробну дошку і розкачати кожен нарізаний шматок тіста на коржі діаметром 12-15 див.
- На кожну корж викладаємо по одній десертній ложці начинки.
- Ліпимо великі вареники, щоб реберце вареників вийшло зверху (тоді вареник виходить тристороннім).
- Готові вареники укладаємо на тканинне рушник.
- На сковороді розігріваємо 50 р. вершкового масла
- і обсмажуємо наші вареники спочатку з однієї сторони,
- потім з другої
- і, нарешті, з третього боку до золотистої скоринки.
- Коли вареники обжарились зі всіх сторін, у сковороду додаємо одну третину склянки води і накриваємо кришкою сковороду. Даємо вареників пропаритися 5-6 хвилин. Так робимо з кожною порцією обжариваемых вареників.
- Знімаємо кришку зі сковороди і викладаємо вареники на блюдо.
Вареники подаємо на стіл зі сметаною. Краще подавати гарячі, але і холодні вони дуже смачні.
Я їх їв з солодким чаєм і сметаною.
Приємного апетиту!
Сторінка: 1 2